National

REFERAT DNA: Sorin Oprescu folosea un aparat de bruiaj pentru telefoanele mobile. Banii, lasati sub o perna de pe canapeaua primarului

Publicat: 06 sept. 2015
1

Primarul Sorin Oprescu avea un aparat care bruia semnalul telefoanelor mobile in timp ce discuta despre primirea spagilor la el acasa, arata procurorii DNA in referatul de arestare. Oprescu folosea aparatul intr-un foisor din curtea casei sale, iar participantii la discutii erau obligati sa-si lase telefoanele mobile in acest dispozitiv de dimensiunile 1 m x 0,75 m, potrivit sursei citate. De notat ca, potrivit DNA, toate discutiile despre mita de la domiciliul primarului aveau loc noaptea.

Un martor citat in referat arata ca i-ar fi dat lui Oprescu mita de circa un milion de euro in timpul a circa 20 de vizite acasa la primarul Bucurestiului.

Citeste si Oprescu, interviu acordat inainte de a fi retinut pentru luare de mita: „Nu suntem toti neam de

Banii primiti de Oprescu in 2013 proveneau in proportie de 80% din mita incasata de la denuntatori pentru contractele incheiate pentru asfaltarea aleilor din Complexul Mogosoaia, iar sumele remise lui Sorin Oprescu in anul 2014 proveneau in parte de la lucrarile de la „apa si canal” efectuate la una dintre institutiile aflate in subordinea Primariei, se mai arata in referat.

In acelasi referat al DNA se arata ca unul dintre denuntatori a declarat ca i-ar fi dat mita lui Sorin Oprescu 10.000 de euro intr-o punga de carton folosita pentru cadouri, moment in care Oprescu i-ar fi indicat sa lase punga cu bani sub o perna ornamentala aflata pe o canapea din livingul casei primarului.

Citeste si Ce spune avocatul lui Sorin Oprescu despre banii primiti mita

„Acesta din urma i-a aratat banii pe care ii avea asupra sa (10.000 euro dintr-o mita de 15.000 euro), intr-o punga de carton, tip punga de cadou iar Primarul, prin ridicarea unei perne ornamentale aflate pe una din cele doua canapele din living, i-a indicat sa-i puna acolo sa-i puna banii acolo, ceea ce (…..) a si facut. Inculpatul OPRESCU SORIN MIRCEA a spus simplu „Multumesc”, dupa care l-a intrebat pe (…..) „Alte probleme?” si, cum raspunsul celui din urma a fost negativ, intalnirea s-a terminat”. (fragment din referatul DNA)

Acelasi martor din dosar a relatat, potrivit referatului DNA, ca Sorin Oprescu i-ar fi cerut sa fie precaut cand vine la el acasa, indicandu-i sa ocoleasca si sa verifice daca nu este urmarit:

Citeste si Ce bunuri si valori are Sorin Oprescu, potrivit declaratiei sale de avere

Tot cu aceasta ocazie inculpatul OPRESCU SORIN MIRCEA i-a mai spus lui (…..) sa fie atent cand vine acolo, in sensul de a se deplasa pe mai multe strazi din (…..) inainte de a ajunge la imobil si, totodata, sa se uite in spatele sau ca sa verifice sa nu fie urmarit. Tot pentru viitor, Primarul i-a mai solicitat lui (…..) ca, atunci „cand mai este cazul”, sa vina la el la Primarie si sa-i spuna la ureche „Cum ne vedem?” ori „Cand…pe camp?”, urmand ca inculpatul OPRESCU SORIN MIRCEA sa-i specifice in ce zi si la ce ora se vor intalni la (…..) (Referatul DNA)

Clic aici pentru a citi tot referatul DNA
Adauga un comentariu