Actualitate

Recunostinta! Cei mai buni elevi ai Iasului au fost premiati la Primarie – FOTO, VIDEO

Publicat: 16 iul. 2015

@ Elevii din Iasi care au facut performanta in invatatura au fost premiati de autoritatile iesene @”Succesul nu este doar o problema de destin, ci se afla în datele fiintei umane ca ipostaza latenta ce poate fi descoperita si modelata”, a declarat prof. dr. Camelia Gavrila, sefa ISJ

Iasul a avut anul acesta 25 de elevi care au obtinut notele maxime la examenele de Evaluare Nationala si Bacalaureat, acestia fiind premiati ieri de oficialitatile locale. In prezenta reprezentantilor municipalitatii iesene, ai Inspectoratului Scolar Judetean, dar si a parlamentaruluI Sorin Iacoban, cei 25 de zecisti de la examenele de treapta din acest an au fost evidentiati in cadrul unei ceremonii care a avut loc chiar in Sala Mare a Palatului Roznovanu. Printre cei care au fost premiati de primarul Mihai Chirica s-au numarat si directorii scolilor din Iasi cu cele mai bune rezultate.

„Este un moment de mandrie atat pentru mine personal, cat si pentru primarie, pentru tot orasul atunci cand premiem asemenea copii, copii de nota 10, cu rezultate exceptionale si la Evaluare Nationala si la Bacalaureat, lucru care arata ca avem o educatie de exceptie. Din punct de vedere sentimental i-am recompensat pe copii cu multa dragoste, din partea unui om care stie ce inseamna performanta scolara. Din punct de vedere material, le-am dat prea putin, fata de cat meritau”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Doi dintre decaristi sunt din Pascani, restul din Iasi

Lidia Marta Amarandi si Lucia Indrei de la Colegiul National Iasi, Mira Sabina de la Colegiul „Costache Negruzzi” si Robert Hritac de la Colegiul „Richard Wurmbrand” sunt cei patru zecisti de la BAC din municipiul Iasi, carora li se alatura Traian Chiuariu, de la Colegiul National „Mihail Sadoveanu” din Pascani. Ioana Esanu, Ioana Popa, Ioana Anton, Iustin Surubaru, Constantin Galca, Andrei Sandu, Maria Voicu, Madalina Murariu sunt cei opt elevi de la Colegiul National Iasi care au fost notati cu 10 la Evaluarea Nationala. Decaristii pe care i-a dat la examenul de Evaluare Nationala Colegiul „Costache Negruzzi” sunt Bianca Solomon, Ioana Antohi, Iustina Chirila, Lisa Fuchs, Alexandra Condurat, Irina Cretu, Diana Cihodaru. Lista e completata de Andrei Rosu, de la Liceul Teoretic de Informatica „Grigore Moisil” din Iasi, Miriam Hobica de la Liceul Teoretic „Miron Costin” Pascani, Damian Radu de la Scoala Gimnaziala „Nicolae Iorga”, Andreea Vana de la Scoala Gimnaziala „Alecu Russo”, respectiv Teodora Ciocartan de la Colegiul National „Emil Racovita”.

Elevii au primit din partea municipalitatii si ISJ o serie de premii simbolice: coronite, plachete, un pachet cu carti, albume si un aparat de fotografiat. „Respectul pentru performanta, aprecierea excelentei în educatie, preocuparea pentru pregatirea si reusitele elevilor nostri sunt valori si optiuni irevocabile ale comunitatii iesene, ale ISJ, ale Primariei Municipiului Iasi. În ultimii ani s-a conturat o traditie importanta si un ceremonial simbolic prin care absolventii de nota 10 la examenele nationale au primit pretuirea noastra. Festivitatea are valoarea unei recunoasteri deschise a ipostazelor umane ce pot deveni modele pentru tineri, pentru cei care înca se afla în timpul si spatiul scolii, pentru a întelege ca succesul nu este doar o problema de destin, ci se afla în datele fiintei umane ca ipostaza latenta ce poate fi descoperita si modelata”, a declarat prof. dr. Camelia Gavrila, sefa ISJ.

Click aici pentru a vedea mai multe fotografii de la eveniment.
Comentarii
  • Mari tampiti astia de la primarie …. au amagit copiii ca vor primi cate 1000 respectiv 3000 lei si pana la urma nu le-au dat nimic …. ce nevoie au ei de jafurile lor de carti si de un aparat foto de 2 lei …. rusine!

  • Banii(1000 lei pt. cei de la Evaluarea Nationala si 3000 lei pt. cei de la Bacalaureat) sunt din partea Guvernului.Urmeaza sa-i primeasca.

Adauga un comentariu