Actualitate

Rectorul Universitatii Cuza, profesorul TUDOREL TOADER, a gandit ASTA. Decizie fara precedent

Publicat: 18 apr. 2016
1

@ Week-end-ul trecut, pentru prima data in Romania, Universitatea Alexandru Ioan Cuza Iasi, prin Facultatea de Drept, a organizat simularea unui esential examen pentru studenti @ Este vorba despre testul de licenta @ Chiar rectorul institutiei, prof. univ. dr. Tudorel Toader – judecator al Curtii Constitutionale a Romaniei, a initiat totul @ „Rezultatele au fost lamuritoare, urmand sa fie imbunatatite”, a declarat rectorul Toader

Pentru prima data in Romania, Universitatea Alexandru Ioan Cuza (UAIC) Iasi, prin Facultatea de Drept, a organizat simularea unui esential examen pentru studenti. Este vorba despre testul de licenta. Sute de studenti au luat parte la actiunea initiata, inca de acum cativa ani, de rectorul UAIC, prof. univ. dr. Tudorel Toader, judecator la Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR).

„Simularea examenului de licenta a fost benefica atat pentru studenti, cat si pentru facultate. Studentii si-au verificat nivelul de pregatire, s-au acomodat cu examenul tip grila, cu exigentele acestuia, precum si cu cerintele incadrarii in timpul alocat. Facultatea si-a verificat programul de selectie a grilelor, dificultatea intrebarilor, observand si raportarea studentilor la materiile de examen. Rezultatele au fost lamuritoare, urmand sa fie imbunatatite”, a declarat rectorul Toader. Dincolo de toate acestea, important de semnalat ca, in urma cu patru ani, acesta a propus una dintre cele mai curajoase masuri pentru sistemul de invatamant superior romanesc.

Aceasta a punctat tocmai o zona extrem de sensibila, dupa 1990, in Romania. „In anul 2012, Senatul Universitatii Cuza a decis ca examenul de licenta la Facultatea de Drept sa se deruleze si in urma unei probe scrise. Eu am prezentat in Consiliul de Administratie al facultatii acest lucru si, avand in vedere ca membrii acestui organism au aprobat acest lucru, la Facultatea de Drept, in cadrul examenului de licenta se va da si un test tip grila. Premisele de la care am plecat pe acest plan sunt legate de faptul ca principalele evaluari de intrare in profesie se deruleaza pe baza acestui principiu. Tocmai pentru o mai buna pregatire a studentilor, ne-am dorit ca acesta sa fie un bun antrenament pentru ei. De asemenea, pentru a evita orice discutie, toti candidatii de la examenul de licenta vor avea acelasi tip de subiecte si de intrebari”, a concluzionat rectorul UAIC.

Citeste si: DECIZIE istorica a sefilor de la Universitatea Cuza. TOTI studentii si profesorii sunt VIZATI – FOTO
Adauga un comentariu