Eveniment-Social

Rectorul Universitatii Cuza a luat masuri DRASTICE! Au fost vizate pozitii cheie din conducerea institutiei

Publicat: 28 iul. 2016
1

@ Rectorul Universitatii Alexandru Ioan Cuza – prof. univ. dr. Tudorel Toader a prezentat, ieri, spre validare, Senatului institutiei numele celor care vor ocupa pozitiile de conducere la decanatele celor 15 facultati din cadrul unitatii de invatamant superior @ Forul a validat, in unanimitate, propunerile acestuia @ Pe de alta parte, au fost pusa in discutie necesitatea clarificarii statutului juridic al functiei de Director General Administrativ, ocupat in prezent de controversatul inginer Bogdan Eduard Plescan

Ieri, Senatul Universitatii Alexandru Ioan Cuza (UAIC) din Iasi a aprobat, in unanimitate, o serie de masuri extrem de importante pentru viitorul institutiei. Doua dintre acestea au vizat numele celor care vor ocupa pozitiile de conducere la decanatele celor 15 facultati din cadrul unitatii de invatamant superior, respectiv necesitatea clarificarii statutului juridic al functiei de director general administrativ, ocupat in prezent de controversatul inginer Bogdan Eduard Plescan.

„Cu unanimitate de voturi, Senatul a validat toate cele 15 propuneri pentru functiile de decani. In procedura de desemnare pentru functia de decan, am luat in considerare: optiunile exprimate in Consiliile facultatilor, compatibilitatea programului fiecarui candidat cu programul managerial al rectorului, precum si experientele acumulate in managementul academic. Am informat Senatul cu privire la demersurile incepute pentru clarificarea statutului juridic al functiei de director general administrativ. In concret, am luat in considerare faptul ca la data de 5 ianuarie 2000, a fost confirmata angajarea domnului Bogdan Eduard Plescan in functia de inginer pe perioada nedeterminata, faptul ca la aceeasi data domnia sa a fost reconfirmat in functia de director general administrativ al UAIC, pentru o perioada de cinci ani, la expirarea termenului, contractul de management putand fi revizuit, sau reinnoit, cu acordul partilor. Am informat Senatul cu privire la faptul ca, in urma recentelor modificari legislative ale Ordonantei de Urgenta a Guvernului (OUG) nr. 20 din 2016, au disparut mai multe functii de conducere, printre care si functia de director general administrativ adjunct, functie detinuta de catre doamna Cornelia Medeleanu”, a declarat, dupa sedinta Senatului, prof. univ. dr. Tudorel Toader, rectorul de la Cuza.

Lista oficiala a noilor decani de la Universitatea Cuza

Pe de alta parte, lista completa noilor decani din cadrul celor 15 facultati ale Universitatii Cuza, propusi de rectorul Toader si validati in unanimitate de membrii prezenti la sedinta Senatului (derulata ieri, 28 iulie 2016 – n.r.) este urmatoarea: la Matematica – prof. univ. dr. Razvan Dinu Litcanu, Chimie – prof. univ. dr. Aurel Pui, Biologie – conf. univ. dr. Lacramioara Carmen Ivanescu, la Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor (FEAA), prof. univ. dr. Dinu Airinei.

Citeste si:  DETALII INCITANTE legate de validarea noului rector de la Universitatea Cuza, profesorul Tudorel Toader – FOTO

Pe de alta parte, la Facultatea de Drept, locul ocupat pana acum de actualul rector al UAIC si judecator al Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR) va fi preluat pentru urmatorii patru ani de lect. univ. dr. Septimiu Vasile Panainte, la Facultatea de Educatie Fizica si Sport (FEFS), noul decan este conf. univ. dr. Beatrice Aurelia Abalasei, la Facultatea de Geografie si Geologie – prof. univ. dr. Adrian Grozavu. Mai departe, la Facultatea de Filosofie si Stiinte Social Politice, Contiu Tiberiu Soitu, la Facultatea de Teologie Ortodoxa – prof. univ. dr. pr. Ion Vicovan, la Facultatea de Teologie Romano-Catolica – conf. univ. dr. Stefan Lupu, la Facultatea de Informatica – conf. univ. dr. Adrian Iftene, Facultatea de Istorie – prof. univ. dr. Petronel Zahariuc.

Citeste si:  Au fost prezentati prorectorii Universitatii Cuza. Iata ce planuri are rectorul si echipa sa pentru institutie – GALERIE FOTO, VIDEO

De asemenea, la Facultatea de Litere, unde Codrin Liviu Cutitaru, fostul decan si contracandidat al profesorului Toader la rectorat a anuntat ca nu-si mai doreste un nou mandat, noul decan este conf. univ. dr. Ion Constantin Lihaciu, la Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei – conf. univ. dr. Stefan Boncu. In final, la Facultatea de Fizica, poftofoliul va fi ocupat, inca patru ani, de actualul decan – conf. univ. dr. Sebastian Popescu. In final, prof. univ. dr. Gabriel Ovidiu Iancu, presedintele Senatului de la Universitatea Cuza a precizat care au fost celelalte puncte avute spre aprobare de catre forul pe care il coordoneaza.

Citeste si:  Seful Universitatii Cuza se va intalni cu presedintele Republicii Moldova

„A fost validat concursul pentru functia de director al Consiliului Studiilor Universitare de Doctorat (CSUD) din cadrul Institutiei de Organizare a Studiilor Universitare de Doctorat (IOSUD) de la Universitatea Cuza, pentru mandatul 2016-2020. Pozitia va fi ocupata de prof. univ. dr. Ovidiu Carja. De asemenea, s-au validat concursurie pentru ocuparea unor posturi didactice si de cercetare stiintifica din semestrul II al anului universitar 2015-2016, printre altele”, a sintetizat si profesorul Iancu.
Comentarii
 • Mare brânza a facut, excelența sa, dl. Toader. S-a tot gandit si a lasat in scaune decanii care deja aveau probleme cu coloana de prea mult stat, iar cu directorul cel general, din postare, rezulta ca totul e in coada de peste, adica nici așa nici altmilteri. Se cunoaste ca are experienta macinatului aerului atmosferic de la slujba veche…

 • Domnule redactor,

  Puteti sa faceti un articol despre concursurile de la Cuza din iulie?

  Link-ul cu rezultatele il gasiti pe pagina uaic, angajari, concursuri-posturi-didactice-si-de-cercetare, sesiunea-mai-iulie-2016

  Investigati un pic:: sa stiti ca sunt si respinsi.

  As aprecia daca scrieti un articol obiectiv.

  PI

 • Doar asa isi pot da seama cum se fac angajări si cum se țin concursurile la UAIC. Intra cine are PILE si pică cine este bun. E bine ca totusi un scaun DGAA a picat, asteptam si alte scaune sa pice. Doamne ajuta!

  • D na Sârbu este director serv. personal si si a angajat toate neamurile( sot, frate, cumnata, iar cumnata si etc) in UAIC. o mafie intreaga in posturi cheie sper ca noul Rector sa facă curatenie si cine merita sa ramana si cine NU sa treacă la munca.

Adauga un comentariu