Actualitate

Rectorul de la UMF Iasi a fost executat! A primit condamnare definitiva!

Publicat: 04 iul. 2014
1

@ Decizie bomba a judecatorilor: Vasile Astarastoae, rectorul UMF Iasi, trebuie sa-si faca bagajele @ Este prima condamnare definitiva pe care o primeste actualul rector din partea judecatorilor @ Pentru a-l salva, mai multi profesori de la UMF Iasi au sarit in apararea lui formuland cereri de interventie in proces @ Pierderea functiei pare doar o formalitate acum

Ieri, magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au decis excluderea lui Vasile Astarastoae din functia de rector al Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) Gr. T. Popa din Iasi.

Citeste si Rectorul de la UMF Iasi a picat un examen important pentru libertatea lui!

Mai exact, Vasile Astarastoae a sperat ca judecatorii ii vor anula un raport intocmit de inspectorii de la Agentia Nationala de Integritate (ANI) pe data de 14 decembrie 2011. In prima faza, in aprilie 2013, judecatorii de la Curtea de Apel Pitesti au respins contestatia formulata de Vasile Astarastoae, insa acesta a sperat ca va reusi sa schimbe lucrurile la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Numai ca, judecatorii instantei superioare au respins recursul lui Astarastoae privind solicitarea de anulare a raportului ANI.

Citeste si Justitia l-a decapitat pe Astarastoae. Rectorul UMF a pierdut procesul cu ANI

Ca urmare, acesta ar trebui sa-si piarda functia de rector al universitatii in cel mai scurt timp. In acest proces, mai multi profesori de la UMF, printre care Daniela Drugus, Anton Knieling, Radu Iliescu, Mihaela Tomaziu si Liviu Oprea au facut cerere de interventie pentru a-l apara pe Astarastoae. Toate aceste cereri au fost respinse.

Citeste si Finul rectorului Astarastoae este mentinut, fara concurs, in functia de director

Astarastoae si fiica sa Daniela au incheiat impreuna 10 contracte de munca sau de prestari servicii cu Institutul de Medicina Legala, Colegiul Medicilor si Universitatea de Medicina si Farmacie. Desi nu este in stare sa faca nimic, fiica lui Astarastoae era cel mai bine platit functionar din Iasi, remunerata de Institutul de Medicina Legala (IML) Iasi cu 1,4 milioane lei vechi pe ora.

Citeste si Profesor universitar iesean: „La UMF sunt practici de coruptie inradacinate” – GALERIE FOTO, VIDEO

Salarii foarte bune

Cotidianul BUNA ZIUA IASI a prezentat de-a lungul timpului toate contractele incheiate cu institutiile respective de catre rectorul UMF si fiica sa. Astfel, incepand cu data de 1.05.2010 si pana pe 30.06.2010, Universitatea de Medicina si Farmacie Grigore T. Popa a derulat proiectul „Burse doctorale pentru cresterea competitivitatii in domeniul medical si farmaceutic”.

Citeste si Cel mai mediatizat rector din istoria Iasului a comis-o rau de tot! Ieri, procurorii l-au executat!

In prima etapa, proiectul s-a derulat pe o perioada de doua luni. Pe data de 29.04.2010, Vasile Astarastoae a incheiat cu UMF Iasi contractul de munca nr. 6270 cu un salariu de baza de incadrare de 1.411 lei. Pe contractul de munca este precizat ca Astarastoae este incadrat ca „expert invatamant”. In cea de a doua etapa, proiectul s-a derulat pe o perioada de 36 luni. In aceasta faza, prin contractul de munca nr. 9473/29.06.2010, Astarastoae a fost incadrat in cadrul acestui proiect tot ca si expert pe invatamant, cu o leafa de 706 lei pe luna.

Acest proiect s-a derulat prin Programul Operational Regional pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU). De asemenea, tot prin POSDRU, in perioada 1.06.2010 – 31.03.2013, UMF Iasi a derulat proiectul „Studii post doctorale in domeniul politicilor de sanatate”. In cadrul acestui proiect, Vasile Astarastoae a incheiat cu UMF Iasi contractul de munca nr. 8001/31.05.2010 cu un salariu de incadrare de 2.352 lei. In plus, in perioada 15.06.2010 – 15.12.2010 UMF Iasi a derulat proiectul cu finantare europeana „Intarirea capacitatii administrative in cadrul departamentului de cercetare si dezvoltare din cadrul UMF Grigore T. Popa”. In cadrul acestui proiect, Astarastoae a incasat de la UMF Iasi, prin contractul de munca 8795/14.06.2010, un salariu lunar de incadrare de 2.790 lei.

S-a platit singur

Tot prin POSDRU, pentru IML Iasi a fost aprobat proiectul „Standarde europene pentru programe postdoctorale competitive de formare in domeniul managementului cercetarii avansate si expertizei psihiatrice medico-legale”, implementat in perioada 1.04.2010 – 1.04.2013. Valoarea eligibila a proiectului este de 8.787.232 lei, iar din „echipa proiectului” au facut parte printre altii Daniela Astarastoae si profesorul Dragos Pieptu.

Citeste si Vasile Astarastoae, urmarit penal pentru conflict de interese

In cadrul acestui proiect, IML Iasi, condus de Vasile Astarastoae, a incheiat tot cu Vasile Astarastoae contractul de prestari servicii nr. 1/1.04.2010. In baza acestui contract incheiat pentru o perioada de o luna, Astarastoae a fost platit cu 1,8 milioane lei vechi pe ora. In plus, tot in cadrul acestui proiect intre IML Iasi si Vasile Astarastoae s-a incheiat contractul individual de munca nr. 2/1.05.2010 pe o perioada de 12 luni, incepand cu data de 1.04.2010. In baza acestui contract, Astarastoae a incasat o leafa de 9.087 lei pe luna.
 
Citeste si Avocata lui Vasile Astarastoae a fost amendata de DNA

Tot in cadrul acestui proiect, IML Iasi a incheiat cu Daniela Astarastoae trei contracte de munca si de prestari servicii. Primul contract, nr. 8/1.04.2010, incheiat de IML Iasi cu Daniela Astarastoae, nu precizeaza ce anume trebuia sa presteze fiica rectorului pentru institutia respectiva. Asta in conditiile in care aceasta a fost platita cu 1,4 milioane lei pe ora. De asemenea, pe data de 1.05.2010, intre Institutul de Medicina Legala si Daniela Astarastoae a fost incheiat contractul de munca nr. 8 pe o durata de 11 luni, fiindu-i stabilita acesteia o remuneratie de 8.773 pe luna. In plus, in data de 1.05.2010, intre aceeasi institutie si fiica rectorului a fost incheiat un alt contract de munca care a expirat la data de 31.03.2012. Leafa stabilita in acest contract era de 8.773 lei pe luna, iar Daniela Astarastoae a fost incadrata ca si „asistent comunicare-promovare, relatii publice, parteneriate mass-media”.

Citeste si Vasile Astarastoae a ajuns la DNA
Comentarii
 • N-o credeti pe Anca fiindca nu stie ce face… Nici „parazit” nu stie ce inseamna si de asta nu stie cind e adecvat substantivul asta… in nici un caz rectorului UMF… care NU trebuie sa plece fiindca legea prevede ca n-are voie alte functii 3 ani DE LA INCETAREA MANDATULUI… Asteptati pana se-ntimpla asta si reveniti atunci… pana una-alta, lasati-o jos, canalii de Marinescu, Balaure, Anton, Vintila, Popescu, Evi si alti foarte putini ca voi

  • Persoanele ale căror nume le-ai menționat se pare ca te cam bântuie. Probabil Oaie si ceata lui au cosmaruri cu ei. Oare de ce? Știți prea bine canaliilor cât rău le-ati făcut pentru ca au refuzat sa intre in gasca voastră de lingai, pupincuristi si *******.

   • …ce-ai facut??? Ai refuzat??? dar te-a invitat cineva sa intri? Nu cred ca oamenii lui Astarastoae te-au chemat din Iad de unde esti, ca n-au acces… adica, mai concret, Margineanco, ordinaro, termina cu minciunile… stii prea bine ca nici unul din vechii tai prieteni nu nu te mai cunoaste…

   • anca, anca, esti cam tampa… „nesimtit” e adjectivul, „parazit” e substantivul, iar tu esti o p r o a s t a ce mori de ciuda ca n-ai sa ajungi in 10 vieti sa faci cit bine a facut Astarastoae… pune mana pe carte si clontzu mic, analfabeto

  • Dar ce părere ai de asta? Oaie are deja un proces penal pe aceeași tema in afara de cel cu platforma de e-learning. In acest proces penal oare va conta o Sentință definitiva a Înaltei Curti? Sigur! Deci curând, foarte curând se duce Oaie la pușcărie!

   • Prostea, NU se intra in puscarie pentru conflict de interese sau incompatibilitate, fapte care sunt „abateri disciplinare”… Asadar, nu mai abera in public, opreste-te-n baie…

    • Art. 301 Noul Cod Penal
     Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obţinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soţul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.
     Si ca sa nu mai ai alta cale de a prosti oile umefiste citeste si Art. 145 si 147 din Noul Cod Penal. Doar daca UMF-ul si IML-ul sunt considerate mosiile personale ale lui Oaie ai avea oarecum dreptate pudelule.

     • Shobolane, incompatibilitatea nu e in Codul penal, iar Parchetul i-a dat NUP in infractiunile de conflict de interese, iar art. 145 si 147 sint niste cretinisme date de jigodia in faza terminala de care suferi (Art. 145: Afişarea sau publicarea hotărârii de condamnare/Art. 145: Afişarea sau publicarea hotărârii de condamnare). Te-a invatat gresit basistul lui Horia Georgescu de la care-ai aflat.

 • Operatia abia a inceput. Este dificila, dar pana la urma va reusi. Adica va reusi sa-l dea afara nu numai din functia de rector ci si din celelalte zeci de functii. Am speranta ca peste putin tim vor fi operati si cei din gasca lui astarastoaie care au facut Iasul medical de rusine: Pieptu,ciureanu, drugus, Dimofte proaspatul prof fara dosar nici pt conf,Cepoi, finul Constantinescu spaima Sp Sf Spiridon, etc etc.

 • Sa plece casi bat joc de medicii rezidenti care traiescu din cauza acestor sugative pe spinarea frinta, cocosata a parintilor din cauza HOTIILOR comise de acesti indivizi nesatui, care au ingenunchiat poporul ducindul sub pragul de saracire a peste 10 mil de ro.

 • Multumesc lui Razvanel care a sarit in ajutor si a pus-o la punct pe Anca care nu stie ce este un parazit. Dar unde sunt ceilalti scriitori? Aceasta este recunostinta voastra dupa ce v-am facut profesori, conferentiari, sefi de lucrari? Mai parazitilor,apucati-va de scris asa cum atifacut pana acum, dati in astia de la bzi si felicitati pe cei de la ziarul de iasi care ne lauda in fiecare zi.

 • Acesta este doar inceputul. O condamnare cu executare in puscarie il asteapta pe tovarasul Rector. La mica distanta se afla tovarasul Prorector Pieptu, cel mai tare doctor si profesor in viata care nu are mai mult de cateva operatii pe an! Va doresc succes si cati mai multi ani in spatele gratiilor!

 • Luami-ai melcu-n gura de ragalie obosita ce esti va e frica de parnaie acolo ajung toti hotii indiferent de studii si pozitie sociala .

 • Te rog sa ma ierti si sa ma crezi ca nu am scris pana acum asa cum a facut Razvanel. Am fost invidious ca astia de la bzi ti-au pus o poza mai frumoasa decat a mea cand m-au facut Chieptu sau ceafa de porc afumat.M-au retusat in asa fel incat aratam ca o maimuta-porc. Iti promit va voi scrie la fiecare jumatate de ceas impotriva lui DDC(dimofte, drugus, ciureanu). Al tau , Prof dr chirurg Chieptu.

  • si io am fost invidios sefule ca te-au dat la ziar cu poze asa frumoase si pe mine m-au pus de arat ca un godac hormonat. De-aia te-am mincat de fund pe la spate ca eram furios ca desi am scris asa frumos despre tine in petitie, si te-am aparat, tu l-ai preferat pe chieptu si nu pe mine, m-ai lasat ani de zile sa cersesc la usa biroului tau. dar de-acum te apar si te sustin impotriva tuturor din umf.
   Semant; hormonul vesel zis si godacel.

   • Hormonul godac e doctorasul ala scandalagiu cu piscina „carnatul vesel si gogonica toanta”? pai ce sa-i mai ceara ala lu Oaie ca s-a lasat de meserie, vinde bilete la piscina si se cearta pe net cu neamurile proaste din familie. Tiganie curata, asta stie. Lasati-l dracu in pace ca asta e inofensiv, prost si fraier sa vada mai departe de micile lui afaceri.Luati-va de aia babani care au prosperat serios de pe urma lui Arestoaie, amarasteanul asta de endocrinolog ratat n-a facut decat sa-si cumpere postul de prof de la Oaie.O nimica toata fata de afacerile colegilor infipti bine linga oaie.

    • lasa bre vrajeala ca si piticul cracanat endocacalog a prosperat pe spatele lui Oaie. Ca nu-si tine famelia hamesita numai din piscina si ce-i da ma-sa. Toti au beneficiat de Oaie ca de-aia s-au si dus la hienele sa-l sustina si sa-l voteze. nu-i scoate pe unii mai nevinovati ca altii. Pe urma mai e vorba si de neamurile proaste cu care te-nsotesti: nu te tragi de sireturi cu unul ca Oaie si vrei sa apari miel nevinovat.

 • Oile UMF-iste trebuie sa se pregătească sa-si aleagă viitorul cioban, adică alta Oaie sefa, adică Dimofte. Măcar asta trebuie sa-si onoreze promisiunea făcută (știe el unde) ca va scapa UMF-ul de Drugus, Ciureanu, Covic, Pieptu, Azoicai, Forna, Grigoriu, Sorodoc, Scripcaru, Onofriescu, Tinica si alții mai mărunți.

 • Trebuie sa se termine o data pentru totdeauna cu asa-zisa echipa a lui Astarastoae,de fapt, gasca lui Astara,adica toti prorectorii, Dimofte si Dana Drugus. Acesti banditi au transformat UMF-ul intr-o institutie privata si dispun de banii publici dupa bunul lor plac.Ei stabilesc grilele pt. orice post, schimbandu-le dupa interesele de moment.Urmariti promovarea lui Radu Iliescu si a altora care au intrat in UMF, la ultima sesiune. Urmariti ce constructie vrea sa-si „traga” Dana Drugus cu banii UMF-ului. Observati ca cel/cea care tot posta, chiar daca nu avea legatura cu articolul „Cine a semnat petitia pt. Astara” a disparut! Motivul:i-a inchis Astara gura mai cu un post, mai cu o bursa-doua…Ati vazut ca nu stiti tot!?

  • umefeitule,
   comentariul ala cu cine a semnat petitia pt Oaie a aparut de atatea ori ca oricine il poate gasi f usor, copia si posta, nu trebuie sa fie autorul. Omul are meritul ca a scris primul comentariul ala si ca slugile lui Arestoaie care credeau ca semneaza si ele acolo o petitie pe care n-o citeste mai nimeni si se uita dupa o saptamana, s-au vazut puse la index si cu numele publicate in ziare. Reclama gratuita la pacienti, s-a bulucit lumea sa se duca la asemenea doctori corecti care-si apara seful cinstit! Onoare, nu alta!

   • Ala sau aia care a scris primul comentariu cu ‘petitia lingailor’ merita felicitari. sa se saturE prostimea sa mai semneze numai asa ca sa se puna bine cu sefii. N-aveti decat sa asumati ce faceti dragilor, nu asa sustineti un penal si pe urma bociti ca niste babe ca voi nu si nu, ailalti au furat. VOI DOAR I-ATI APLAUDAT SI I-ATI SUSTINUT CIND AU FURAT.

 • La puscarie cu toti doctorii care cer spaga de la pacienti oamenii platesc Asigurare medicala ani de zile si cand au probleme nu beneficiaza de atentie din partea medicului daca nu au bani la Puscarie cu ei sa stea cu hotii sa le rupa muia sa vada cum se traieste in realitate sa nu trateze cu superficialitate oamenii fara posibilitati materiale

  • Vezi ca o sa se moara cu asigurarea medicala in mana cat de curand si, surpriza, nu din cauza doctorilor, ci din cauza unor birocracti oligofreni din minister. Asa incat daca vrei atentie, tratamentele etc. mergi si fa greva foamei in fata guvernului ca aia nu dau salarii, dar taie bugetele spitalelor. Intreaba p-acolo unde se duc banii de pe asigurari, ca nici 50% nu ajung la sanatate.

 • ca va legati de o asa somitate! (nu stiu exact in ce) este totusi CETATEAN DE ONOARE, al urbei noastre si decorat de un alt cetatean de onoare, DL PRIMAR NICHITA!

 • Asa merita,toti hoti la puscarie ce-l mai tineti atit in brate pe Astarastoaie vedeti ce spitale jegoase avem in IASI si ei au masini de lux ce nu au Europeni afara cu HOTIII.

 • Cine l-a sustinut pe penal:
  „pai dimofte, bulgaru, pieptu,stamatin, doi de iliescu, d.ungureanu, lady azoicai, conu branisteanu cu ma-sa o baba sclerozata,coana vulpe, tovarasul paduraru ala cu plagiatul, studentele si bomba, familia burlea in par, vulpoi, onofriescu, dumitrascu, caruntu, forna,ioan costea,tircoveanu, grigoras, bogdanici,socolovii, lady diana cempoi si Hadrian covrigul baiat destept dar lingau,florentina severina si finul Razvi Constantinescu cu familia. PT alte nume cautati petitia @adevar si [email protected]

  • Esti un mare idiot!Daca esti animat de principii, atunci scrie numele tuturor cadrelor didactice care au semnat. Te vei regasi si pe tine, care nu-ti mai amintesti ca ai semnat, pentru ca erai matol, pe langa multi altii. Vrei sa ti-i amintesc? Ma ofer!

   • Eu nu inteleg: de ce e idiot un om care a scris numele alora mai puincuristisi vocali? Foarte bine a facut domnule! A semnat multa lume, dar care a zbierat mai tare si si-a pus poalele in cap ca aoleu ce rector cisntit si destept avem, e facatura politica ca el mititelul traieste numai din salariu? Idiot esti tu si aia care ascund toate jigodiile pupincuriste din UMF care au profitat lingandu-l in fund pe Oaie.

 • Eu sunt un biet bolnav care traieste dintr-o pensie de 1000 lei/luna, dupa ce am educat zeci de generatii de elevi.Unii dintre ei or fi ajuns medici. Nu i-am educat rau, dar pe parcurs …au uitat. Au uitat ca exista oameni onesti care si-au adus obolul la constructia acestei tari. Fiind bolnav mi-am indrumat copiii sa faca medicina, sa am ‘doctorul casei’, dar am constatat ca le-am facut un mare rau. Numai si numai pile!!! Mai toti medicii? si-au facut copiii medici, fie cau sau nu au cap—ba mai mult i-au lasat urmasi, ca de asa se cuvine-sa lasi urmasi__Forna(copil handicapat recunoscut in particular de toti!), Dragomir-de 2 ori rezidentiatul ratat, Martu, Fatu, Burlea(metalisti, omo, etc) si multi, multi altii>
  NUVA E RUSINE???

 • Arestoaie a ajuns si pe hotnews, sa afle toata tara ce poama e si ce medici corecti is pe la noi. ca doar ai nostri l-au ales si reales la al saptelea congres, fir-ar ai dracului de lepre,

  hotnews.ro/stiri-esential-17615754-sentinta-definitiva-incompatibilitate-pentru-vasile-astarastoae-ani-solicita-revocarea-lui-din-fruntea-colegiului-medicilor-din-romania-umf-iasi.htm

 • astia care o tot amintiti pe florentina s in discutiile legate de rector, constantinescu & co, sunteti niste imbecili

  • Florentinica ta s-a dus glont sa semneze petitia pt Oaie cand l-a saltat DNA. Cu sau fara constipescu tot pupincurista e.

 • Mediatorule, iti doresc sanatate si sa nu ajungi pe mana unor medici facuti din tata-n fiu prin pile, dar mai ales sa nu ajungi pe mana lui Astara care nici necropsie nu stie sa faca.

Adauga un comentariu