Eveniment-Social

Rectificare de 22 de milioane lei a bugetului lasului

Publicat: 28 aug. 2015
1

@ Cei mai multi bani vor fi alocati pentru plata salariilor profesorilor care si-au obtinut majorari salariale in instanta @ Va primi bani pentru promovare si Fundatia Iasi Capitala Culturala Europeana

Alesii locali se vor intruni la inceputul saptamanii urmatoare pentru sedinta ordinara de plen a lunii august, unul din pricipalele proiecte de pe ordinea de zi fiind cel de rectificare al bugetului. Potrivit primarului Mihai Chiririca ar fi vorba de o rectificare de circa 22 de milioane de lei. In plus se propune si o alocare de circa 1,45 milioane de lei din Fondul de Rezerva pentru majorari salariale pentru angajatii municipalitatii care nu au mai beneficiat de astfel de masuri in ultimii ani. In cazul angajatilor primariei ar fi vorba de 0,59 milioane lei, apoi de 0,14 milioane lei la Directia Locala pentru Evidenta Persoanelor, de 0,3 milioane de lei la Politia Locala, de 60.000 de lei pentu institutiile de cultura din subordinea primariei, dar si de 0,35 milioane de lei la Directiile de Crese respectiv de Asistenta Comunitara.
Rectificarea de 22 milioane de lei priveste in primul rand asigurarea celor 8,6 milioane de lei necesare pentru acoperirea cheltuielilor salariale din invatamant, ca urmare a majorarilor salariale obtinute in instanta. Ar mai fi si 3,2 milioane de lei venite pentru echilibrarea bugetelor locale, dar si 6,3 milioane lei din cotele defalcate din impozitul pe venit si subventii pentru cofinantarea proiectelor europene de circa 200.000 de lei.

O parte din bani merg pe lucrari la firmele primariei

In cadrul echilibrarii bugetului local, la capitolul Bunuri si servicii se prevede alocarea a 2,7 milioane de lei, acolo regasindu-se Citadin cu toate activitatile de intretinere si marcaje, mai putin asfaltari. Alte 1,7 milioane ar urma sa fie alocate pentru sustinerea transportului public, dar si pentru Salubris 500.000 de lei. Sustinerea activitatii de iluminat public va beneficia de o suplimentare de alocari cumuland 542.000 lei. In ceea ce priveste sustinerea activitatii SC Servicii Publice Iasi, se va aloca circa un milion de lei, iar pentru Directia de Administrare a Patrimoniului Public si Privat se vor aloca 1,5 milioane de lei. La DAPPP se are in vedere achizitia unor dotari pentru implementarea unor sisteme automate de gestionare a mai multor parcari cu plata printre care cele de la Cinema Victoria si SRI. „Totodata sunt prevazute si sume pentru promovarea Iasului in cadrul proiectuluI Iasi Capitala Culturala Europeana 2021, de aproximativ 100.000 de lei si alte sume cerute de diverse compartimente pe anul in curs”, a precizat primarul Mihai Chirica.
Adauga un comentariu