International

Recep Erdogan acuza SUA de sustinere a teroristilor kurzi

Publicat: 10 feb. 2016
1

Ankara a tinut un discurs impotriva americanilor. Recep Erdogan critica Statele Unite pentru colaborarea dintre americani si gruparile kurzilor sirieni.

Recep Erdogan a mentionat ca in acest fel, americanii nu sunt de partea Turciei, ci a unor organizatii teroriste.

„Noi sustinem ca PYD (Uniunea Democratica a Kurzilor din Siria – n.r.) este o organizatie terorista. Oficialii americani sustin ca PYD nu este o organizatie terorista. De aceea ii intreb pe americani, de cate ori v-am explicat acest lucru? Sunteti de partea noastra sau de partea organizatiilor teroriste PYD si PKK (Partidul Muncitoresc din Kurdistan – n.r.)? America, nu e nevoie sa ne prezentati pe cei din PYD. Ii cunoastem foarte bine. Ii stim la fel de bine pe cei din gruparea Stat Islamic.

Nu sunteti in stare sa intelegeti legaturile dintre kurzii sirieni din PYD si kurzii din PKK, care au transformat toata regiunea intr-o mare de sange. Situatia din Siria a devenit o migratie fortata de un masacru. Cei care ii vad pe refugiati ca pe un motiv de teama au devenit surzi si orbi la tragedia Siriei. ONU ne cere sa primim si mai multi refugiati. Daca e asa de usor, cum sa facem asta? Pana acum, am primit trei milioane de irakieni si sirieni. Cati au primit altii? Ce tara a primit 300 de refugiati, 500, 1.000? Noi am primit trei milioane! ONU ne-a dat 455 de milioane de dolari. Dar cheltuielile noastre sunt de aproape zece miliarde de dolari!”, a declarat Recep Tayyip Erdogan.
Adauga un comentariu