National

Reactia ministrului Energiei in cazul RADET

Publicat: 21 sept. 2016
1

Ministrul Energiei a transmis, miercuri seara, ca saluta” decizia Consiliului General al Capitalei de a incepe procedurile de intrare in insolventa a Regiei Autonome de Distributie a Energiei Termice (RADET). De asemenea, ministrul Victor Grigorescu a anuntat ca ELCEN analizeaza cele mai bune solutii pentru a continua „in termeni corecti” relatia comerciala cu RADET si pentru a se proteja de efectele insolventei.

„Salut decizia Consiliului General al Capitalei si sper ca o posibila intrare in insolventa a RADET sa permita regiei sa se restructureze, sa isi gestioneze mai bine banii si sa plateasca facturile la zi”, a spus Grigorescu.

Ministrul Energiei a atras atentia ca insolventa inseamna, in primul rand, plata facturilor la zi.

„Masurile de restructurare nu sunt o scuza pentru neplata si ma bucur ca am agreat in saptamanile anterioare, impreuna cu primarul general al Capitalei, necesitatea platii facturilor curente. Aceasta responsabilitate revine autoritatilor locale si ma astept s-o indeplineasca. Sper ca acest lucru este bine inteles de toata lumea”, a mentionat Grigorescu.

Potrivit ministrului, platile catre Elcen nu sunt un moft, ci o necesitate absoluta pentru a plati furnizorii la timp si pentru a produce apa calda si caldura pentru populatie.

Consilierii generali ai Capitalei au decis, miercuri, inceperea procedurilor de intrare in insolventa a RADET. Presedintele Consiliului de Administratie al RADET, Sorin Chirita, a declarat ca joi CA va lua act de decizia CGMB, dupa care va inainta Tribunalului Bucuresti cererea de intrare in insolventa a regiei de termoficare.

RADET se afla in subordinea Consiliului General al Municipiului Bucuresti si este administratorul celui mai mare sistem de termoficare din Romania. Regia asigura 74% din necesarul de energie termica al Capitalei. 95% din consumatori sunt de tip casnic, restul fiind de tip social si industrial (institutii publice si companii).
Adauga un comentariu