International

Reactia lui Viktor Orban dupa atentatele din Bruxelles

Publicat: 23 mart. 2016
1
Premierul ungar, Viktor Orban, a anuntat astazi ca Ungaria va mentine sau chiar va spori toate masurile de securitate la granitele sale. Declaratia a venit in urma reuniunii cu responsabilii in domeniul securitati, in contextul atentatelor de ieri de la Bruxelles. Alerta antiterorista va fi mentinuta la al doilea cel mai inalt nivel, in timp ce Fortele speciale antiterorism ungare (TEK) sunt in alerta maxima. De asemenea, va fi mentinuta starea de urgenta in ceea ce priveste migratia.
Orban a precizat ca i-a dat dispozitii ministrului de interne Sandor Pinter sa pregateasca spre analiza toate propunerile referitoare la terorism pentru reuniunea saptamanala a guvernului ungar. El a subliniat ca Ungaria trebuie sa-si modernizeze mijloacele tehnice folosite de serviciile sale secrete. Viktor Orban le-a cerut concetatenilor lui sa accepte cu rabdare noile masuri de securitate si sa coopereze cu autoritatile.
”Tinta atacurilor de marti nu a fost Belgia, ci Europa, inclusiv Ungaria, si intrucat Ungaria este parte a Uniunii Europene este nevoie sa se pregateasca pentru toate amenintarile posibile si sa ia toate masurile de precautie”, a mai spus premierul ungar.Adauga un comentariu