National

Reactia lui Victor Ciutacu dupa ce Rares Bogdan a fost sunat de Klaus Iohannis

Publicat: 19 apr. 2016
1

Realizatorul emisiunii „Jocuri de Putere” de la Realitatea TV, Rares Bogdan, a sustinut ca a fost sunat de catre presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, pentru a-l numi in Consiliul de Administratie al TVR si apoi presedinte-director al TVR, dar l-a refuzat. Declaratia vine in contextul crizei din Televiziunea Romana, care nu reuseste sa-si aleaga un presedinte. Victor Ciutacu a vorbit despre afirmatia lui Rares Bogdan.

„Prima reactie este una de invidie pentru ca am inteles ca dl presedinte Iohannis l-a sunat pe dl Rares Bogdan in timpul pauzei de publicitate, deci dl presedinte este urmaritor fidel al dl Bogdan daca stie cand are si pauzele de publicitate, ca sa nu-l deranjeze in timpul emisiei. E un soi de invidie cologiala. E onorant sa stie presedintele Romaniei cand ai tu pauza de publicitate. Faptul ca dl Iohannis si l-ar fi dorit pe dl Rares Bogdan la presedintia Televiziunii Publice e chestie de gust. Dl Iohannis are dreptul sa nominalizeze un om in Consiliul de Administratie si probabil alegerea initiala a domniei sale era in persoana dl Rares Bogdan. E chestie si de afinitate, pentru dl Iohannis s-a simtit in elementul sau in studioul dl Rares Bogdan in timpul campaniei electorale. Primul interviu i l-a acordat tot lui Rares dupa ce a iesit presedintele Romaniei si acum spre domnia sa- n.r. spre Rares Bogdan- urma sa se duca increderea presedintelui Romaniei”, a spus jurnalistul Victor Ciutacu.

Intrebare-cheie pentru Klaus Iohannis
Realizatorul de televiziune Victor Ciutacu ridica si o problema in acest caz si-l intreaba pe presedintele Romaniei de cand si ce calitate face numiri la sefia institutiilor publice: „Faptul ca dl Iohannis i-a propus sa devina si presedintele Televiziunii Publice, asta deja il pune intr-o cu totul alta lumina. Parca era presedinte nejucator si nepolitic. Nu am vazut nicio dezmintire de la Palatul Cotroceni ca dl Rares Bogdan ar bate campii, motiv pentru care-l cred in continuare. Daca dl Rares Bogdan spune ca dl Iohannis i-a oferit presedintia Televiziunii Publice si dl Iohannis nu dezminte, inseamna ca asa stau lucrurile si atunci dl Iohannis trebuie sa raspunda daca binevoieste s-o faca unei intrebari legitime de interes public: de cand face domnia sa numiri si-n ce calitate la sefia institutiilor publice din Romania?”.

Ironie la Rares Bogdan
Jurnalistul adauga: „Altfel, vad ca situatia ramane sub control, Rares Bogdan ramane la Realitatea, am inteles ca ramane ca sa ne faca Andreei Cretulescu si mie concurenta, asa cum a declarat intr-o interventie la Romania Tv, ceea ce ma face si mai onorat ca un om pe care presedintele Romaniei l-a dorit la conducerea Televiziunii Publice nu s-a dus doar ca sa incerce sa ma bata pe mine la audienta. Sigur, mai are de lucrat, dar pana la urma este onorabil si flatant pentru mine, daca am ajuns un obiectiv pentru un om de o asemenea anvergura personala care putea sa conduca TVR-ul. Ma simt mai mult decat onorat si flatat de atentia care mi se acorda. Nu stiu daca nu cumva vaduvesc Televiziunea Romana de un profesionist competent, puternic”, a spus Victor Ciutacu.

„Rares Bogdan oricum are gura mare”
Intrebat de ce crede ca a dezvaluit Rares Bogdan ca a fost sunat de presedintele Klaus Iohannis, jurnalistul a spus ca „Rares oricum are gura mare. Daca a facut-o cu sau fara acceptul celeilalte parti, probabil ca trebuie sa raspunda dl Bogdan sau dl Iohannis. Nu stiu care au fost coordonatele discutiei dintre ei, daca i-a zis Rares Bogdan daca are voie sa spuna sau nu, nu stiu cum s-au inteles. Rares Bogdan mai avea discutii cu dl presedinte, dupa cum spunea dl Vanghelie, si cu privire la schimbarea majoritatii parlamentare, cand era dl Ponta premier”.

Victor Ciutacu este de parere ca functia de la conducerea Televiziunii Publice este „un loc unde te duci daca vrei sa te sinucizi, nu este un loc pe care, cel putin la ora asta, sa-l ravnesti”, avand in vedere situatia financiara a TVR.

De ce nu a fost sunat si Victor Ciutacu de Klaus Iohannis
Intrebat daca a fost sunat si el de presedinte, Victor Ciutacu a infirmat, adaugand: „Eu probabil ca nu sunt la fel de la moda sau poate ca nu am eu relatii suficient de apropiate cu actuala conducere a tarii. Mi s-a mai intamplat sa ma mai sune lumea cu diverse alte prilejuri, dar nu cu un astfel de prilej”.
Adauga un comentariu