Eveniment-Social

Reactia Ligii Studentilor din Iasi, dupa ce Primaria a redus tarifele la bilete si abonamente

Publicat: 31 mart. 2016
1
Astazi, Consiliul Local al Municipiului Iasi a aprobat cu majoritate de voturi proiectul initiat de Liga Studentilor din Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi (LS IASI) privind reducerea cu 50% a tarifelor la transportul local in comun pentru studentii si elevii ieseni. Conform proiectului aprobat, biletele si toate abonamentele vor fi reduse la jumatate de pret. Pentru ca biletele sa fie valide, studentii vor trebui sa poarte asupra lor carnetul de student sau o legitimatie de calatorie, iar elevii carnetul de elev. Studentii si elevii orfani sau care provin din centrele de plasament vor beneficia de gratuitate la transportul local in comun. De aceste reduceri vor beneficia atat studentii de la universitatile de stat, indiferent daca urmeaza o forma de invatamant bugetata sau cu taxa, cat si studentii de la universitatile private, precum si elevii.
 
Hotararea va intra in vigoare in cel mult doua saptamani, avand in vedere termenul maxim de 10 zile pe care Consiliul Local il are pentru a trimite hotararea pentru verificare la Institutia Prefectului si termenul de 5 zile pe care aceasta din urma il are pentru a verifica legalitatea hotararii. Tot astazi, a fost adoptat si proiectul de hotarare initiat de catre executivul Consilului Local, prin care ar urma ca abonamentele studentesti subventionate in parteneriat cu universitatile, de care beneficiaza circa jumatate dintre studentii ieseni, sa fie reduse de la 13 la 10 lei.
 
„Astazi, municipiul Iasi a devenit primul centru universitar din tara in care se respecta Legea Educatiei Nationale in ceea ce priveste acordarea de reduceri la transportul local in comun pentru elevi si studenti. Este un drept al nostru garantat de lege si care vine in sprijinul elevilor si studentilor de astazi, dar in acelasi timp va reprezenta un adevarat avantaj pentru urmatoarele generatii. Suntem increzatori ca Iasul va reprezenta cu adevarat un exemplu de buna practica pentru celelalte centre universitare, astfel incat de aceasta prevedere a Legii Educatiei sa beneficieze, cum de altfel este absolut firesc, toti studentii din Romania, in cel mai scurt timp.” a declarat Silvian-Emanuel Man, presedinte LS IASI.
 
Aceasta victorie a studentilor si elevilor ieseni vine in urma unui demers initiat de Liga Studentilor din Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi (LS IASI) si sustinut de Liga Studentilor din Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veteriana „Ion Ionescu de la Brad” (LSUSAMV), Societatea Studentilor Medicinisti Iasi (SSMI), Asociatia Studentilor Bioingineri (ASB), Asociatia Studentilor Chimisti CHEMIS si Liga Studentilor de la Mecanica (LSM).Comentarii
Adauga un comentariu