Sport

Razvan Burleanu spune ca UEFA nu e ingrijorata de pregatirile pentru organizarea Euro 2020 la Bucuresti

Publicat: 07 oct. 2016
1

Presedintele Federatiei Române de Fotbal, Razvan Burleanu, a declarat ca UEFA nu este îngrijorata de pregatirile din România pentru organizarea celor patru meciuri din cadrul Campionatul European din 2020 pe Arena Nationala.

„Nu exista îngrijorari din partea UEFA privind pregatirile pentru organizare, absolut deloc. Nu trebuie sa dati crezare zvonurilor (privind întârzierea lucrarilor de modernizare a stadioanelor si a construirii unei linii de metrou pâna la Aeroportul Otopeni). Asteptam ca în perioada urmatoare sa se creeze acel comitet interministerial astfel încât sa putem avansa cât mai mult. La stadionul de la Arcul de Triumf situatia este foarte clara, la fel s-a clarificat si situatia la Rapid. Continua sa fie însa câteva probleme la stadioanele Steaua si Dinamo în ceea ce înseamna drepturile de proprietate, pentru ca nu e foarte clar… adica ce constructie se demoleaza si care nu. În linie dreapta au intrat acum Rapid si Arcul de Triumf. Toata administratia FRF lucreaza, iar saptamâna viitoare vom avea vizita lui Davor Suker din partea Comitetului Executiv al UEFA pentru a prezenta noua identitate vizuala a acestei competitii”, a spus Burleanu la finalul Comitetului Executiv al FRF.

Pregatirile sunt în grafic si chiar avansate din anumite puncte de vedere, sustine Burleanu. „Discutii cu fiecare minister se fac în fiecare saptamâna, deci toate lucrurile sunt conform graficului. Mai mult, în ceea ce priveste proiectele federatiei putem spune chiar ca suntem avansati fata de grafic. si ma refer la proiectele de infrastructura pe care le demaram. În 2020 vom avea 4 meciuri pe Arena Nationala, dar ne intereseaza ce lasam în urma. Iar FRF va investi anul viitor 3 milioane de euro în terenuri”, a spus el.

Acesta a mai afirmat ca la sedinta din 24 octombrie Comitetul Executiv al FRF va vota noul manual de licentiere care va impune conditii mai dificile cluburilor din Liga 1. „Comitetul Executiv se va întruni pe 24 octombrie pentru a vota noul manual de licentiere care se va aplica de anul viitor. Pâna acum au existat discutii între reprezentantii administratiei FRF si cei ai cluburilor, inclusiv din partea sindicatului fotbalistilor… Conform noului manual, conditiile pentru obtinerea licentei vor fi mai grele”, a precizat el.
În ceea ce priveste partidele nationalei cu Armenia (8 octombrie) si Kazahstan (11 octombrie) din preliminariile CM 2018, Burleanu este îngrijorat în principal de gazonul sintetic pe care se va juca meciul de la Astana.

„Mergem sa luam cele sase puncte. Dar, în acelasi timp, trebuie sa recunoastem ca nu e tocmai facil acest lucru. Am vazut ca si Polonia s-a încurcat în Kazahstan, a facut 2-2. Suprafata de joc de acolo este cea care ne îngrijoreaza foarte mult. Este un gazon artificial care nu se prezinta în cele mai bune conditii. E dificil de spus daca aceste meciuri transeaza calificarea. Mai sunt destule meciuri. Cu siguranta numarul de puncte va conta în clasament”, a precizat Razvan Burleanu.
Adauga un comentariu