Sport

Razvan Burleanu arunca bomba: „Nu mai putem organiza EURO 2020”

Publicat: 15 mart. 2016
1

Presedintele FRF, Razvan Burleanu, a tras un semnal de alarma: România nu mai poate fi în situatia de a organiza EURO 2020, dupa ce astazi Metrorex a anuntat ca, în cel mai optimist scenariu, linia spre Aeroportul Otopeni va fi gata în vara anului 2021. Razvan Burleanu a precizat ca este încântat de discutiile cu Guvernul Ciolos si se bucura de anuntul facut de ministrul Transporturilor cu privire la linia de metrou catre aeroport. Dan Costescu a spus, la Digi24, ca exista o planificare pentru metroul spre Aeroportul Otopeni, potrivit careia, la sfârsitul anului sa poata începe licitatiile pentru rezistenta si arhitectura, pentru a nu pierde banii împrumutati de guvernul japonez.

Cu toate acestea, Razvan Burleanu nu se declara deloc optimist, mai ales dupa anuntul facut astazi de Metrorex, acela ca scenariul cel mai bun pentru terminarea lucrarilor este vara anului 2021, cu un an dupa EURO 2020. În plus, nu exista nici autostrada care sa lege Bucurestiul de Budapesta.

„Nu cred ca o sa mai fim în situatia de a mai putea organiza acest campionat european din 2020 daca nu ne respectam angajamentele luate. Noi vorbim de reputatia acestei tari. Care va fi mesajul pe care îl transmitem? Ca promitem, oferim garantii nenumarate, dar nu le respectam”, a spus presedintele FRF, la 24 de minute, adaugând însa ca se poate face legatura cu aeroportul prin linia ferata, daca va fi extinsa.

Razvan Burleanu a adaugat ca toata foaia de parcurs cu cele peste 20 de cerinte trebuie parcursa pentru a organiza meciuri de la campionatul european de fotbal care va avea loc peste patru ani. Presedintele FRF a mai spus cu privire la modernizarea a patru stadioane din Bucuresti ca nu exista o bugetare foarte clara, bani ce ar trebui sa vina din bugetul statului.

„Noi ne dorim sa avem patru stadioane moderne. Daca vorbim de o medie de locuri undeva la 20.000, atunci investitia ar trebui sa duca la 80-100 de milioane, luând modelul arenei din Ploiesti – o arena de 15.000 locuri care n-a costat mai mult de 15 milioane de euro”, a spus Razvan Burleanu, facând referire la stadioanele de la Arcul de Triumf, din Giulesti, Ghencea si Stefan cel Mare. România a primit dreptul de a organiza trei meciuri din faza grupelor si unul din faza optimilor de finala la Euro 2020.
Adauga un comentariu