Local

Razie in Piata Nicolina. Politistii au gasit zeci de kilograme de carne expirata

Publicat: 27 apr. 2016
1
La data de 26 aprilie, in intervalul orar 9:00 – 13:00, politistii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Iasi – Sectia 5 Politie si Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice, impreuna cu jandarmi, politisti locali si  inspectori dincadrul DSVSA, au efectuat verificari in cadrul planului de masuri Sarbatori Pascale, la agentii economici care comercializeaza produse alimentare (carne, produse din carne, oua, etc.) si bauturi alcoolice in municipiul Iasi – in piata Nicolina si in proximitatea acesteia.

Vezi si Comerciantii din piata Nicolina au fost ieri controlati de catre politisti – FOTO, VIDEO
Politistii rutieri au actionat pe drumul public din zona pietei pentru fluidizarea si monitorizarea traficului rutier. In cadrul actiunii, peste 50 de politisti, politisti locali si reprezentanti DSVSA au verificat 42 agenti economici care comercializeza astfel de produse, fiind aplicate 43 de sanctiuni contraventionale in valoare de 19.645 lei. Au fost ridicate in vederea confiscarii produse alimentare, respectiv 8.220 kg carnati, 18 kg pui grill, 7.860 kg piele pasare, 1 kg sprot afumat. De asemenea, a fost ridicata suma de 527 lei provenita din vanzari, fara elibererarea de bonuri fiscale.

S-a luat masura sanctionarii contraventionale cu amenda de 2000 lei a reprezentantului unei societati comercile cu punct de lucru in municipiu, intrucat oferea spre vanzare sprot afumat si pui grill, cu termenul de valabilitate expirat sau fara eticheta cu date de identificare a produsului. A fost dispusa de catre reprezentantii CJPC Iasi, oprirea de la comercializare a produselor si distrugerea lor. S-a luat masura sanctionarii contraventionale cu amenda de 2000 lei a unei societati comerciale care oferea spre vanzare 8.220 kg carnati, diverse sortimente, cu termenul de valabilitate expirat sau fara eticheta cu date de identificare a produsului. Reprezentantii CJPC Iasi au dispus oprirea de la comercializare a produselor si distrugerea lor.Adauga un comentariu