Eveniment-Social

Razboiul rece

Publicat: 03 apr. 2008
1

Summitul NATO de la Bucuresti este fara indoiala cel mai important eveniment al inceputului de mileniu in Romania. Subiect serios de analiza si dezbateri, el este exploatat la maximum de presa mondiala si nationala. Fara indoiala ca hotararile de la Bucuresti pot reporni razboiul rece daca Ucraina si Georgia vor adera la Pactul Nord Atlantic, teritoriile acestor tari fiind gheare infipte in teritoriul Federatiei Ruse. Cum hotararile nu depind insa de noi, iesenii, si nici de politicienii nostri de varf, ma asteptam sa vad in urbea de pe Bahlui actiuni de precampanie electorala si sa aud noi strategii. Da de unde! Doar o groapa sapata de oamenii lui Nichita ieri la intrarea pe strada lui Tompea… Nu mai inteleg nimic. Cand miza alegerilor locale este atat de mare, Adomnitei si Fenechiu stau la receptii la Bucuresti, Oprea rescrie cursuri universitare, Nichita analizeaza si rasanalizeaza sondaje, Carlan si Simirad isi lasa soarta in mainile viitorilor vicepresedinti de Consiliu Judetean, Serban si Adascalitei. Despre partidele mici nici n-are rost sa mai vorbim, sansele acestora de a trece pragul electoral fiind iluzorii.

Omul de pe strada, ignorat constant de clasa politica, isi vede de ale lui: plata facturilor la utilitati, planuri pentru Sarbatorile Pascale, pregatiri pentru examenele de absolvire ale copiilor. Celorlalti, putini, dar lipsiti de griji, le recomand cu caldura arta rusa. Saptamana viitoare, la Teatrul Luceafarul, este programat un spectacol de balet de exceptie, Lacul Lebedelor, sustinut de magicii artisti de la Balsoi Teatr. Cum am auzit pe unii spunand ca 100 RON e un pret exagerat, ii indemn sa-si reconsidere pozitia, calitatea reprezentatiei fiind garantata. De altfel, si pretul e mic, acelasi spectacol vizionat in Moscova costa, in lei romanesti vechi, aproape patru milioane (3500 ruble), iar in vestul Europei 150 de Euro.
Comentarii
  • CRED CA CELE DOUA TARI, UCRAINA SI GEORGIA , NU VOR ADERA PREA CURIND LA NATO, INDIFERENT DE DECLARATIILE FACUTE DE PRESEDINTELE BUSH.
    DUPA CUM ATI VAZUT , GERMANIA SI FRANTA SE OPUN. DE CE OARE?
    OARE PENTRU CA RUSIA ESTE CEA CARE ARE UN CUVINT DE SPUS IN LUME?
    SUA NU VA FACE NIMIC CA SA DERANJEZE ADMINISTRATIA DE LA KREMLIN.

  • Am sa-mi exprim si eu parerea , parafrazandul pe domnul Vladimir Ilici Putin, care a avut surprinzatoare bunavointa de a raspunde invitatiei de a participa la Summitul NATO. De ce Iranul este izolat si de ce nu au fost invitati la Summit si conducatorii lor ? Un imaginar raspuns ar putea fi acesta: „Asteptati ca sa-si epuizeze mai intai rezervele de petrol si apoi vor fi si ei invitati pentru a gasi alte surse prin alte state bogate in petrol. ”

Adauga un comentariu