Actualitate

Razboi intre doua primarii de la asfaltarea unei strazi. Niciuna nu vrea sa cedeze – FOTO, VIDEO

Publicat: 16 nov. 2015

@ Marul discordiei in acest caz este un gard al municipalitatii @ Autoritatile ridica din umeri si paseaza vina dintr-o parte in cealalta

O noua situatie incredibila, care vizeaza drumurile iesene, ii pune pe localnici pe jar. Lucrarile de asfaltare ale acestui tronson de drum au inceput, insa cetatenii sunt furiosi de faptul ca primaria nu vrea nici in ruptul capului sa permita largirea carosabilului, astfel incat sa se poata circula pe ambele sensuri. Strada Pepinierei, situata in imediata vecinatate a Cimitirului Buna Vestire, este pe cale de a fi asfaltata. Iesenii care rezideaza in aceasta zona sunt insa scandalizati si acuza Primaria municipiului Iasi de o lipsa totala de interes in ceea ce priveste nevoile acestora. Mai exact, localnicii afirma ca, desi au inaintat nenumarate cereri catre municipalitate, nimeni nu ii baga in seama, ba mai mult, sefii de la Palatul Roznovanu s-au opus vehement mutarii cu un metru a gardului unde se afla in prezent pepiniera primariei.

„Atat eu, cat si alti locuitori ai acestei strazi am facut mai multe sesizari catre Primaria municipiului Iasi. Nu se doreste deloc mutarea gardului din arbusti uscati, pentru a se putea extinde strada, ca ea sa ajunga la 5 metri, asa cum este prevazut in Planul Urbanistic Zonal (PUZ). Noi ne-am aliniat gardurile in asa fel incat sa respectam PUZ-ul. Intampinam mari probleme in momentul de fata, cand circulam cu masinile, in sensul ca nu incap doua masini pe aceasta strada. Ce ne facem daca trebuie sa intervina vreodata pompierii sau ambulanta. Vrem si noi sa putem circula omeneste. Daca tot s-au investit bani, de ce sa se lucreze de doua ori, doar pentru ca primaria nu doreste deloc mutarea acestui gard? E strigator la cer”, a declarat Florin Toma, unul dintre iesenii care locuieste pe Strada Pepinierei.

Problema insa este mai complicata decat pare la prima vedere. Strada cu pricina este in administrarea Primariei Miroslava, insa gardul imprejmuieste un obiectiv al municipalitatii. Acum, cele doua autoritati locale paseaza problema de la una la alta. Edilul sef al municipiului Iasi, Mihai Chirica, afirma ca la urechile lui nici macar nu a ajuns o asemenea situatie si ca singura modalitate prin care municipalitatea ieseana va muta cu un metru gardul pepinierei, ar fi ca Primaria Miroslava sa le ofere in schimb echivalentul, in teren, a spatiului la care renunta pentru a permite largirea carosabilului in aceasta zona. De cealalta parte a baricadelor, edilul de Miroslava spune ca terenul pe care se afla in prezent pepiniera municipalitatii iesene le-a fost oferit gratuit de catre acesta.

„O sa am o intalnire cu viceprimarul municipiului Iasi si voi discuta aceasta problema. Facem noi mutarea, numai sa fie si cei de la Primaria Iasi de acord. Terenul pe care este pepiniera l-au primit gratuit de la noi, asadar nu vad de ce ar cere sa le oferim alt teren la schimb pentru ajutorul lor”, a precizat Dan Nita, primarul comunei Miroslava. Cert este ca, nevoia largirii strazii in aceasta zona este una pregnanta. La intrarea pe acest tronson de drum, carosabilul masoara 5 metri latime, insa este ingustat tocmai din cauza acestui gard al pepinierei, format din sarma ghimpata, arbusti si tufisuri cu spini. Cand si cum se va rezolva aceasta problema, ramane de vazut. Autoritatile ar face bine sa se gandeasca insa din timp, avand in vedere ca odata cu primele ninsori, strada se va ingusta semnificativ.
Comentarii
  • Mafiotul de Dan Nita sa faca strazile din com Miroslava si mai ales astea, care sunt total lasate in voia sortii,Sa mai lase casele Bogdan Nita alt mafiot, de exemplu la Valea ursului cu ale 5 hectare ale bisericii care le-a dat el si dupa aia i-a inapoi o parte ca sa faca case clanul Nita.Alo DNA Iasi cand va faceti treaba,omul are o caruta de dosare penale si nici unul nu este terminat.Rusine justitia lui peste….

Adauga un comentariu