Local

RATP a incasat restantele biletelor prin SMS. Urmeaza sa se redeschida serviciul

Publicat: 21 mart. 2016
1

Regia Autonoma de Transport Public Iasi a incasat banii restanti de la firma Simplus Invest SRL, care a operat serviciul de cumparare a biletelor de calatorie prin SMS, dupa ce societatea din Bucuresti a intrat in insolventa si a efectutat plata a 156.700 lei in contul regiei sub forma de creanta garantata.

Este vorba despre contravaloarea a peste 320 de mii de bilete RATP care au fost cumparate anul trecut de catre ieseni prin intermediul telefonului mobil, iar Simplus Invest SRL a intrat in incapacitate de plata, in aceasta situatie asemanatoare Iasului aflandu-se patru regii de transport din Romania, printre care cele din orasele Alba Iulia, Oradea, Ploiesti si Satu Mare. Drept urmare, RATP Iasi a suspendat serviciul de achizitionare a biletelor de calatorie si abonamentelor prin sms inca de la mijlocul anului trecut dupa ce firma care intermedia relatia dintre RATP si operatorii de telefonie mobila nu a mai efectuat platile aferente.

„Noi am incasat toti banii de la firma Simplus Invest SRL, iar in momentul de fata, pentru ca platile s-au facut cu intarziere, a mai ramas de achitat, sub forma de penalitati de intarziere, o suma de 900 lei. Nu a fost convenabil faptul ca platile biletelor prin SMS se faceau catre noi abia dupa 90 de zile, iar asta dupa ce toti banii ajungeau in contul operatorului. Am discutat la nivelul Consiliului Local si am solicitat ca serviciul de plata a biletelor de calatorie prin SMS sa se efectueze in felul urmator: la trimiterea SMS-ului, contravaloarea biletului sa intre direct in contul RATP Iasi, iar comisionul de operare sa fie trimis separat firmei care se ocupa de acest lucru”, a explicat Maricel Gherca, director general al Regiei Autonome de Tranport Public Iasi.

Simplus Invest SRL este detinuta de sotii Corina Mihaela Boabes si Dan Marius Boabes, iar compania a fost implicata in mai multe scandaluri cu inselatorii prin intermediul SMS-urilor. Una dintre acestea este modelul: „Te angajezi foarte repede cu doar un singur SMS la 1277 cu textul „txt angajare”. Ai trimis mesajul, ai semnat contractul, nu se cere experienta, valabil pentru toata tara”. Acest tip de mesaje taxate cu 3 euro au fost pentru multi ani o pacaleala intermediata prin Simplus Invest, de catre o alta firma privata.
Adauga un comentariu