Local

Rasturnare de situatie in dosarul lui Nichita! Cele mai fierbinti interceptari sunt aruncate in aer!

Publicat: 07 sept. 2016
1

@ Nichita s-a dus in sala de judecata si a acceptat sa-i fie luata proba de voce, pentru a fi efectuata o expertiza cu privire la interceptarile ambientale @ Avocatii lui Nichita au solicitat ca inainte de audierea martorilor, sa fie ascultate in sala de judecata interceptarile ambientale @ Fostul primar al Iasului vrea sa vada daca este vocea lui pe inregistrari sau nu

Gheorghe Nichita vrea sa scape de interceptarile ambientale realizate de procurorii de la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) in dosarul in care este acuzat de comiterea infractiunii de luare de mita. La termenul de judecata care a avut loc la inceputul acestei saptamani la Tribunalul Bucuresti, instanta de judecata ar fi trebuit sa-i puna la dispozitia fostului primar al Iasului interceptarile convorbirilor telefonice. De asemenea, cei de la Institutul National de Expertize Criminalistice au comunicat un punct de vedere cu privire la efectuarea unei expertize care sa stabileasca daca pe inregistrarile folosite de DNA pentru inculparea lui Nichita este vocea lui sau nu.

„Emite adresa catre INEC, pentru a comunica/preciza daca pe baza materialului probator aflat la dosar (a mediilor de stocare tip DVR-R marca VERBATIM) este posibil sa fie efectuata o expertiza fono-criminalistica a vocii si vorbirii/vocograma cu obiectivul daca vocea inculpatului care accepta sa dea probe de voce apare pe înregistrarile realizate, ce anume ar fi necesar pentru efectuarea expertizei, suma de bani platibila pentru efectuarea sa si organul, institutia sau autoritatea competenta sa efectueze expertiza fono-criminalistica a vocii si vorbirii/vocograma”, se arata in incheierea de sedinta data de judecatori pe 1 august 2016, la termenul anterior.

„Proroga discutarea administrarii probelor privind efectuarea unei expertize criminalistice care sa determine autenticitatea interceptarilor înmagazinate pe suportii optici înaintati la dosarul cauzei continând interceptarile discutiilor efectuate de inculpatul Mardarasevici Gabriel în mediul ambiental cu inculpatii Nichita Gheorghe si Tanasescu Mihai, respectiv privind efectuarea unei expertize fono-criminalistice a vocii si vorbirii/vocograma care sa determine daca vocea inculpatului care accepta sa dea probe de voce apare pe înregistrarile realizate, dupa primirea relatiilor de la INEC si administrarea probatoriilor încuviintate”, au completat judecatorii.

Nu a existat flagrant

La termenul care a avut loc la inceputul acestei saptamani, instanta inca nu a luat o decizie cu privire la efectuarea acestei expertize. Mutarea lui Nichita este una foarte interesanta, pentru ca au existat mai multe hotarari judecatoresti in care au fost excluse interceptarile pe motiv ca au modificari, taieturi sau adaugiri. Avand in vedere ca nu a existat un flagrant in urma caruia Nichita sa fie prins cu banii, interceptarile ambientale au devenit o proba foarte importanta. Potrivit procurorilor DNA, Nichita ar fi trebuit sa primeasca de la firma UTI Group o spaga de aproape 1,5 milioane euro.

Mai exact, procurorii sustin ca a cerut 10 la suta din valoarea unui contract de 69.614.309 lei. Practic, Nichita a incasat propriu-zis suma de 3.693.710 lei, aproximativ jumatate din total. Cea mai mare parte din acesti bani a fost gasita in conturile firmei SC Information Business Consulting (IBC). In rechizitoriul trimis pe masa judecatorilor, procurorii explica pas cu pas modul in care s-a ajuns la pretinderea unui spagi atat de mari. Totul este legat de proiectul privind Sistemul de management al traficului in municipiul Iasi. Licitatia a fost castigata de asocierea dintre UTI si IBC. Nichita i-a cerut spaga in mod direct lui Gabriel Mardarasevici, insa lui Tiberiu Urdareanu n-a avut curajul sa-i spuna direct.

„În rechizitoriul întocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt: in vara anului 2013, în contextul implementarii proiectului «Sistem de Management de Trafic în Municipiul Iasi», care privea fluidizarea traficului rutier si pietonal, precum si scaderea gradului de poluare, finantat din fonduri europene, inculpatul Nichita Gheorghe, în calitate de primar al municipiului Iasi, cu intentie, a pretins, în mod direct, inculpatului Mardarasevici Gabriel, si în mod indirect, inculpatului Urdareanu Tiberiu, un procent de zece la suta din valoarea contractului, pentru a agrea câstigarea licitatiei de catre asocierea UTI – IBC si semnarea contractului respectiv, în valoare de 69.614.309 lei (fara TVA), precum si pentru asigurarea derularii acestuia în bune conditii”, au declarat procurorii de la DNA.
Comentarii
 • Inca putin si amorezul targului va fi spalat, ras si frezat, repus in scaunul de primar, cu incasarea salariului pentru toata perioada cat a fost dat jos. Pana va ajunge la varsta de 80-85 de ani il vom tot alege, democratic, pentru ca, nu-i asa, a facut multe pentru Iasi

  • Culmea, omul lui Nechita de la Hirlau, numitul Cernescu, din control judiciar, a candidat, a castigat,a facut iarasi toate smenurile politice, ca intotdeauna, alegerile au fost regizate si trucate. Sa vedeti ce apa ne da la Hirlau, NEAGRA, dar cf analizelor este pura suta la suta!!!!! S-ar parea ca de indivizi ca Nechita si Cernescu nu vom scapa decat prin revolutie>>

 • Dragilor de la BZI; Nu mai băgaţi în seamă acest subinginer frustrat şi bolnav.
  Să- i ajute D zeu să scape de puşcarie, dar să dispară din viata publică a acestui frumos oraş.

 • Nuuuu, nu e vocea taranului di Dorohoi..,nu! E a tovarasului Niciolaie Ceausescu!
  Flagrant ?!? Ce aveare are? Cu tot cu offshore-uri. Tu castigi 3000 lei/luna si ai x Sute de mii de euro in cont..

 • Visteria tarii este goala, dezastrul economic si politic este aproape. Televiziunile scot fum si pucioasa, antenele urla, ne imping in haos, pontache cu scut cu tot, va fi dus la locul lui, bani de pomeni nu mai sunt, partidul unic,PSD, a furat totul!!!!

 • Nu știu ce înseamnă la voi „sunt aruncate în aer”, că nu scrie nicăieri c-au fost respinse probele. Induceți lumea în eroare aproape cu fiecare titlu. Citiți și voi un ghid de jurnalism, că aveți mare nevoie!

Adauga un comentariu