National

Rasturnare de situatie in cazul convoiului ONU bombardat! Rusia: O drona de atac a SUA era in zona

Publicat: 21 sept. 2016
1

O drona americana de atac de tip Predator s-a aflat in zona in care a fost bombardat un convoi umanitar ONU, in Siria, sustine Ministerul rus al Apararii, sugerand ca raidul aerian, atribuit de Occident Rusiei, a fost efectuat de aparatul militar american.

Generalul Igor Konasenkov, purtatorul de cuvant al Ministerului rus al Apararii, a declarat ca drona americana decolase din baza turca de la Incirlik si a ajuns in zona convoiului cu cateva minute inainte de atac.

„Doar proprietarii dronei stiu ce facea acolo in acel moment, ce misiuni avea”, a declarat Konasenkov, conform site-ului agentiei Reuters.

Oficialul rus a subliniat ca Moscova nu trage nicio concluzie privind prezenta dronei americane, precizand insa ca aparatele de acest tip sunt dotate cu rachete aer-sol.

Konasenkov a reiterat ca Rusia nu este implicata in niciun fel in atacul asupra convoiului ONU comis luni in zona Alep. Occidentul sustine ca Rusia este responsabila macar indirect de bombardamentul soldat cu cel putin 12 morti. Moscova a acuzat Washingtonul de un alt atac aerian in Siria, efectuat in zona Deir al-Zor si soldat cu moartea a zeci de militari sirieni. Statele Unite au recunoscut responsabilitatea, explicand ca a fost o eroare.
Adauga un comentariu