Local

Rasturnare de situatie! Hotarare SOC la Inalta Curte! Prodecanul Facultatii de Drept din Iasi a fost eliberat aseara de judecatori!

Publicat: 12 aug. 2016
1

@ Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au considerat ca prodecanul Facultatii de Drept din Iasi nu mai reprezinta niciun pericol pentru buna desfasurare a procesului @ Initial, judecatorii ieseni au refuzat sa-l lase in libertate @

Ieri, judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au anuntat eliberarea din arest preventiv a lui Florin Dan Druga, prodecanul Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Petre Andrei din Iasi. Judecatorii de la Instanta Suprema au anulat o decizie a judecatorilor de la Curtea de Apel Iasi, prin care Dan Druga, impreuna cu Dan Melinte, cel despre care se sustine ca ar fi intermediat presupusa spaga, erau tinuti in spatele gratiilor. Dan Druga a sustinut inca de la inceputul acestei povesti ca este nevinovat si ca banii pe care i-a primit reprezentau taxele pe care studentul denuntator trebuia sa le plateasca catre universitate. Acum, judecatorii bucuresteni au considerat ca Dan Druga nu mai reprezinta niciun pericol pentru ordinea publica si ca poate fi lasat in libertate. In schimb, s-a ales cu un control judiciar.

„În baza art. 348 Cod procedura penala raportat la art. 242 alin.2 Cod procedura penala cu referire la art. 211 Cod procedura penala si art.2151 Cod procedura penala, dispune înlocuirea masurii arestarii preventive dispusa fata de inculpatii: – Melinte Dan ; – Druga Dan Florin cu masura preventiva a controlului judiciar, pe o perioada de 60 zile începand cu data de 11.08.2016″, se arata in decizia judecatorilor.

Ancheta a demarat cu arestarea prodecanului Dan Druga, despre care procurorii sustin ca a pretins si a primit de la respectivul student suma de 18.900 lei pentru a-l „promova” in anul trei de studii. Dupa cum s-a mai precizat, banii ar fi fost pretinsi si primiti prin intermediul lui Dan Melinte.

„În acest context, la data de 06 iunie 2016, inculpatul Druga Dan-Florin a primit cu titlu de mita, de la studentul respectiv, suma de 19.000 lei, din care, pentru „ajutorul” acordat, a remis ulterior inculpatului Melinte Dan 3.500 lei, ocazie cu care procurorii au procedat la constatarea infractiunii flagrante”, au aratat procurorii de la DNA.

In ceea ce priveste implicarea fratilor Bocancea si a lui Mark Bucuci, acestia ar fi conlucrat la intocmirea si completarea in fals a documentelor scolare pentru ca studentul sa fie promovat. De asemenea, acestia au incercat sa impiedice ancheta declansata de DNA, refuzand sa predea unele documente solicitate.

„În aceeasi zi, inculpatul Bocancea Sorin, în calitate de rector al Universitatii Petre Andrei din Iasi, în scopul împiedicarii si îngreunarii cercetarilor în dosarul respectiv, nu a predat organelor de urmarire penala, la solicitarea acestora, cataloagele aferente anului 1 de studii al Facultatii de Drept din cadrul aceleiasi universitati, anul universitar 2014-2015, cunoscând faptul ca aceste probe ar fi îngreunat situatia juridica a inculpatului Druga Dan-Florin. La data de 07 iunie 2016, în aceeasi calitate si în acelasi scop, inculpatul i-a determinat pe inculpatii Bucuci Mark si Bocancea Antonie Cristian, cadre didactice în cadrul aceleiasi institutii, sa faca mentiuni necorespunzatoare adevarului în «Catalogul pentru examene/verificari/colocvii» pentru Anul 1, prin care se atesta în fals faptul ca studentul respectiv obtinuse note de trecere la sase materii, în conditiile în care acesta nu a sustinut în fapt acele examene”, au aratat procurorii.
Comentarii
Adauga un comentariu