National

Rares Bogdan: Faptul ca ambasadele au reactionat afecteaza intregul PNL

Publicat: 25 mart. 2015
1

Realizatorul emisiunii Jocuri de Putere, Rares Bogdan, a declarat, miercuri, la Realitatea TV, in cadrul emisiunii Deschide Lumea, ca reactia ambasadelor, fata de votul Senatului de respingere a cererii de incuviintare a retinerii si arestarii lui Dan Sova, constituie un lucru foarte grav si „arunca Romania intr-o pana de imagine de care nu aveam nevoie”, in conditiile in care, subliniaza jurnalistul, ambasadorul Olandei „este cel mai influent in corpul diplomatilor de la Bucuresti”. In acest context, Rares Bogdan afirma ca se astepta la o pozitie mult mai clara, din partea presedintelui Klaus Iohannis, fata de ce s-a intamplat, astazi, in Senat, care „afecteaza intregul PNL”.

„Am vazut, in direct, astazi, un om care s-a dus, in fata Parlamentului, si a zis ‘daca nu imi ridicati imunitatea, voi demisiona’. Rar am vazut chestiunea asta si merita apreciat acest lucru. In cazul domnului Nicolescu, el s-a dus ca mielul la taiere. La ANRP ar trebui arestati toti si luat si Nelutu Mexicanu de la Bistrita si adus langa Crinuta, pentru ca acolo au facut jaf din bani publici, miliarde de euro, intr-un moment in care se inchideau spitale si se taiau salarii si pensii. Revenind la Parlament, cu tot respectul pentru Dan Sova, dar ce a facut el, astazi, nu are nicio legatura cu modul in care l-am privit, de-a lungul timpului si cu omul pe care l-am cunoscut, pentru ca a fost un luptator, in 2012, un jurist foarte bun”, a declarat Rares Bogdan.

Citeste si Ambasadele Marii Britanii, a SUA si a Olandei in Romania, reactii dupa votul in cazul Sova

Jurnalistul a subliniat faptul ca „nimeni nu poate face zid in fata unei cereri normale a procurorilor” si ca PSD nu a inteles acest lucru.

„Ambasadorul Olandei este cel mai influent in corpul diplomatilor de la Bucuresti. Faptul ca ambasadele au reactionat este foarte grav si arunca Romania intr-o pana de imagine de care nu aveam nevoie. Poate ca Dan Sova este nevinovat, poate sunt patru motive, pe care dansul le-a prezentat, pentru care i se va da dreptate, dar aceste lucruri se fac in instanta. Nimeni nu poate face zid in fata unei cereri normale a procurorilor. Valcov era considerat, acum cateva saptamani, omul cu cea mai buna imagine intre membrii Guvernului Ponta. A venit cu un cod care are multe parti bune, dar omul s-a dus demn si a zis ‘asta e, ma duc sa imi apar nevinovatia in instanta’. Asta inseamna democratie si stat de drept. PSD nu intelege ca (…) oamenii sunt atenti la simbolistica, nu numai la viata de zi cu zi”, a adaugat Rares Bogdan.

In urma refuzului Senatului de a incuviinta cererea de arestare pe numele lui Dan Sova, realizatorul emisiunii Jocuri de Putere considera ca Victor Ponta a fost salvat. Pe de alta parte, Rares Bogdan a criticat PNL pentru faptul ca nu s-a impus cu nicio propunere de modificare in cadrul Comisiei de Cod electoral, ceea ce avantajeaza PSD.

Citeste si BOMBA! Dovada ca Sova si Gorghiu au fost implicati in acelasi dosar in care se cere

„Afecteaza intregul PNL. Victor Ponta a fost salvat, daca Dan Sova vorbeste, Victor Ponta pleaca direct la Rahova. In schimb, trecand in latura guvernamentala, Valcov ii lasa un Cod Fiscal care poate fi aplicat cu multe componente bune si mai sunt corectii de facut (…) Sunt multi oameni care mi-au spus astazi si ieri si daca Ponta ‘face 20 la suta TVA si mai si reduce la alimente, pai liberalii astia ai vostri sunt impotenti’. Cei din PNL sunt incapabili, impotenti pentru ca, daca Ponta vine cu 20 la suta, pierd si alegerile locale, mai ales ca, in Comisia de Cod electoral, au lasat toate cerintele aberante ale PSD, cu un vot cu un singur tur de scrutin, ceea ce e un avantaj major pentru alesii PSD. Au lasat toate aberatiile, cu votul de lista, cu alegerile la mica intelegere la Consiliile Judetene. Nu au venit cu nicio propunere pe care sa si-o impuna. E greu sa te lupti cu zece PSD-isti, daca sunt cinci PNL-isti”, a mai spus Rares Bogdan.

Totodata, realizatorul emisiunii Jocuri de Putere a afirmat ca „nu asa se restarteaza Romania” si a subliniat ca ar fi dorit sa vada o pozitie mult mai radicala, fata de acest subiect, a presedintelui Klaus Iohannis, a carui securitate politica nu o vede asigurata, „intr-un moment in care Victor Ponta se restarteaza singur”.

Citeste si De ce nu apar in declaratia de interese contractele cu AVAS ale deputatei Alina

„Romania nu se restarteaza cu un vot anti-justitie, in Senatul Romaniei. Asa nu poate fi restartat[. Cererea Alinei Gorghiu este una intemeiata si o aplaud pentru asta. As fi vrut sa vad o pozitie mai radicala a unui presedinte altfel, pentru ca de asta l-am votat, dar o pozitie mai clara privitoare la ce s-a intamplat, astazi, in Senat. Din punctul meu de vedere, este foarte grav ceea ce s-a intamplat acolo. Cred ca, daca Victor Ponta nu a fost schimbat in primele trei luni de zile, in urmatorul an si jumatate il vom avea la putere si mai cred ca, in cazul in care Victor Ponta va ramane la putere, va castiga alegerile locale, pentru ca PNL nu e in stare sa vina cu un Cod electoral care sa fie avantajos pentru Romania (…) Va informez ca nu cred ca securitatea domnului Iohannis e una asigurata, din punct de vedere politic, intr-un moment in care Victor Ponta se restarteaza singur. Victor Ponta putea fi invins ian trei luni de cand a pierdut alegerile. In acest moment, este sprijinit sa ramana la putere, PSD este sprijinit sa se reinventeze. Daca PNL nu intelege acest lucru (…) in martie-aprilie 2017, un Victor Ponta reincarcat nu va ezita sa provoace referendum pentru demiterea lui Iohannis”, a conchis Rares Bogdan.
Comentarii
  • Cel care organiza a vanghelioanelenele vorbeste.N-ar fi trebuit sa fie si el langa Vanghelie, cu care a organizat din bani negri aceste activitati?La fel cum Alina Gorghiu ar fi trebuit sa fie langa Dan Sova,intr-o activitate desfasurata in acelasi caz?

Adauga un comentariu