International

Raport socant: Cel putin 90 de kamikaze asteapta ordine de atac

Publicat: 22 mart. 2016
1

Cel putin 90 de teoristi islamisti s-au infiltrat printre refugiatii veniti in ultimul an in Europa din Orientul Mijlociu si Africa de Nord, se arata intr-un raport al Ministerului de Interene al Frantei. Conform oficialilor de la Paris, acestia sunt dispusi sa fie kamikaze si asteapta doar ordine pentru a ataca.

In raport este citata o apropiata a „creierului” atentatelor de la Paris, Abdelhamid Abaaoud, ucis intr-o operatiune a fortelor de ordine din Paris.

Raportul de 55 de pagini se concentreaza pe pregatirea tehnica a teroristilor si pe tehnicile de criptare folosite pentru a nu fi prinsi.

In ceea ce priveste bombele folosite, se pare ca Statul Islamic a trimis experti din Siria in Europa pentru a le fabrica. Ei au folosit materiale usor de obtinut, dar foarte eficiente.

Raportul mai sugereaza ca lipsa controalelor la frontiere le-au permis teroristilor sa se misse liber prin Europa, fara a trezi vreo suspiciune. In plus, faptul ca guvernele nationale nu au colaborat si nu au facut schimb de informatii au facilitat disparitia jihadistilor de pe radare.
Adauga un comentariu