International

Raport SOC publicat de politia germana. Nu ai sa crezi cate infractiuni au comis migrantii din Germania in primele 3 luni din 2016

Publicat: 08 iun. 2016
1

Migrantii aflati in Germania au comis sau sunt banuiti de comiterea a circa 69.000 de infractiuni in primul trimestru al acestui an, releva un raport publicat marti de politia germana, relateaza agentia Reuters.

Anul trecut in Germania au ajuns circa 1,1 milioane de migranti, majoritatea proveniti din Orientul Mijlociu, Africa si Asia, acest aflux record aducand si preocupari in privinta sigurantei publice si asupra capacitatii cele mai mari economii europene de a-i integra.

Raportul releva ca un numar ridicat de infractiuni au fost comise de sirieni, afgani si irakieni, de altfel cele mai numeroase grupuri de solicitanti de azil. Insa, sub aspect proportional, calculat ca procent al infractorilor in totalul unei comunitati, in top se regasesc africanii, georgienii si sarbii.

Raportul nu precizeaza cate din cele aproximativ 69.000 de delicte sunt cazuri confirmate si cate sunt doar suspecte. Totusi, documentul mentioneaza ca 29,2% din infractiunile pe care migrantii le-au comis ori au incercat sa le comita au fost furturi, 28,3% atacuri asupra proprietatilor si falsificari de documente si 23% actiuni violente precum talharii, jafuri sau lipsiri de libertate. Infractiunile ce privesc consumul sau traficul de droguri reprezinta 6,6% din delictele comise de migranti in Germania, iar delictele de natura sexuala circa 1,1%.

Este pentru prima data cand politia germana publica astfel de date. Ea a fost acuzata la inceputul anului de lipsa de reactie dupa agresiunile petrecute in noaptea de Anul Nou in centrul orasului Koln, unde sute de femei au fost agresate sexual de grupuri de barbati care, conform semnalmentelor, erau migranti arabi sau nord-africani. Fapte similare de mai mica anvergura s-au petrecut tot atunci si in alte orase germane, precum Stuttgart si Hamburg, dar si in alte tari europene, respectiv Elvetia, Suedia si Finlanda.
Adauga un comentariu