Eveniment-Social

Raport final: Santierele lui Nichita polueaza aerul din municipiu

Publicat: 23 iul. 2013
1

@ Un raport prezentat de institutiile de control iesene a aratat ca principala sursa de poluare din municipiul Iasi ramane praful @ Santierele deschise concomitent anul trecut, precum si traficul intens din oras, au dus din nou la o crestere a valorilor inregistrate de pulberea in suspensie

Traficul intens si santierele au ajuns principala sursa de poluare in municipiul Iasi. Autoritatile iesene au prezentat ieri un amplu raport legat de poluarea de pe raza judetului Iasi, cel mai afectat fiind de departe municipiul. Potrivit datelor prezentate, principala problema consta in depasirea zilnica a valorii admise de  particule in suspensie.

Conform raportului prezentat, autoturismele antreneaza praful de pe carosabil, la poluarea aerului contribuind si calitatea drumurilor, uzura pneurilor masinilor in timpul pornirii sau opririi, cat si arderile incomplete ale combustibilului in motoarele vehiculelor. Alte surse importante de poluare sunt numeroasele santiere de constructii deschise in anul 2012, precum si lucrarile la instalatiile subterane, ce vizeaza inlocuirea conductelor de apa, cablu TV, telefonie, termoficare sau electricitate. La cresterea concentratiei de particule in suspensie contribuie si arderile din industria energetica, cele doua combinate ale CET cand se opereaza la capacitate maxima.

 „Concentratiile medii zilnice de particule in suspensie sunt influentate direct si de parametrii meteo, anume directia si viteza vantului, precipitatiile, temperatura aerului, precum si de factorii geografici specifici zonei. In urma analizelor, pentru poluanti, benzen, metale grele nu s-au inregistrat depasiri ale valorilor limita stabilite prin lege”, se arata in raportul ajuns pe masa Prefecturii Iasi. Una din cele mai poluate zone din municipiul Iasi ramane in continuare zona Podu de Piatra, unde pana nu demult, masinile de tonaj greu opreau la Directia Vamala.
Comentarii
Adauga un comentariu