Sport

Rapidistii tremura, sefii dau asigurari! „Echipa va evolua în Liga 1. Nu vom intra în faliment”

Publicat: 15 iun. 2016
1

Chiar daca Rapidul a primit o veste proasta marti dimineata, falimentul pronuntat în prima instanta de Tribunalul Bucuresti, presedintele giulestenilor, Dinu Gheorghe, le ofera garantii fanilor ca feroviarii vor evolua în Liga 1, în stagiunea viitoare.

„E o decizie intermediara. Falimentul se declara la un anumit moment, daca se declara. Sunt cai de atac, vom apela la ele fara discutie. Stam si ne uitam la comentariile care se fac, mai ales de catre oameni care nu se pricep la insolventa sau faliment si nu au nicio legatura. Vreau sa-i linistesc pe cei care se antepronunta. Sa stea linistiti pentru ca Rapidul nu va intra în faliment. Si specialisti din FRF spun ca vom intra în faliment. Se vor face toate eforturile si la termen se va lua probabil decizia pe care o dorim noi. Si acum va spun la fel de clar cum am spus si în legatura cu punctele. Am vorbit cu domnul Moraru, stiu toate datele problemei si nu vom intra în faliment. S-a aprobat un plan care s-a respectat, la intrarea în insolventa. ANAF în acel plan nu are de recuperat nimic. Datoria Rapidului catre ANAF în clipa de fata a ajuns la undeva la doua milioane – 2,1 milioane de euro si de aia ANAF s-a înscris la procedura de insolventa, pentru ca e dreptul lor si e normal sa faca asta. În acelasi timp, era foarte usor ca din acesti bani sa se recupereze în acest an o mare parte, dar asta a fost decizia lor, vor falimentul. Probabil vor vreo 2.000 de scaune care pot fi luate si vreo 20 de tricouri de anul trecut care pot fi valorificate. Eu va spun înca o data ca avem toate argumentele si Rapidul nu va intra în procedura de faliment. La apel lucrurile vor intra în normal si ne vom înscrie si în competitie în sezonul viitor. Sa stea linistiti cei care se gândeau la asa ceva. Suporterii Rapidului au o anumita teama, dar sa stea linistiti ca echipa va evolua în Liga 1. Va fi o situatie grea si sper ca lumea va întelege. Ati vazut la Farul. Nu e sfârsitul lumii pentru Rapid, dar e o situatie grea într-adevar”, a comentat Dinu Gheorghe, în cadrul emisiunii Digi Sport Special.

Cu datorii de peste 18 milioane de lei, dintre care mai bine de jumatate la fisc, alb-visiniii nu au avut scapare la Tribunalul Bucuresti. Aflat în insolventa din 2012, clubul înfiintat în 1923 a primit verdictul care anunta intrarea în faliment.
Hotarârea nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs la Curtea de Apel în 7 zile. Trei titluri, 13 Cupe ale României si 4 Supercupe au în palmares giulestenii. Ultimul trofeu a fost câstigat in 2000.

Chiar daca Tribunalul din Bucuresti a pronuntat falimentul Rapidului, giulestenii promit ca acest lucru nu se va întâmpla si au trecut la fapte. Feroviarii pregatesc deja revenirea în Liga 1 si sunt aproape de a-l transfera pe Cristian Barbut.
Mijlocasul de 21 de ani este dorit cu insistenta de Dan Alexa, cel alaturi de care a lucrat la Poli Timisoara. Barbut are o clauza în contract, prin care poate pleca în iarna de la gruparea banateana la orice club care ofera 100.000 de euro.

Rapidistii vor sa achite acest pret si întelegerea cu timisorenii ar fi ca acesta sa fie lasat în Giulesti înca din aceasta vara. Totusi, jucatorul mai este dorit de alte doua cluburi din Liga 1, FC Voluntari si Pandurii Târgu Jiu, dar agentul acestuia a anuntat ca cel mai probabil va ajunge în Capitala.

„Rapid este interesata de Barbut. Au existat discutii pentru transferul lui. Am mai fost contactat de alte doua grupari de Liga 1, dar rapidistii au fost cei mai vehementi”, a spus Cristea Opria, pentru Digi Sport.
Adauga un comentariu