Actualitate

Ramai in Iasi de Paste? Vezi AICI de unde te poti aproviziona si unde te poti distra

Publicat: 18 apr. 2014
1

@ Iesenii care au ales sa-si petreaca Sarbatorile de Paste in municipiu pot profita de faptul ca in aceasta perioada o serie de magazine au program prelungit, in vreme ce unele farmacii vor fi deschise non-stop, iar transportul public va functiona dupa programul normal @ Cotidianul BUNå ZIUA IASI va prezinta in randurile de mai jos programul de Paste al magazinelor, transportului public, farmaciilor, dar si programul unor institutii

Sarbatorile de Paste au facut ca toate institutiile publice sa fie inchise in aceasta perioada. Iesenii vor trebui sa astepte pana marti, 22 aprilie, pentru a putea depune sau pentru a putea solicita eliberarea vreunui act. In schimb, cei care vor sa-si faca, printre altele, cumparaturile, pot profita de faptul ca in unele centre comerciale programul va fi prelungit. Cotidianul BUNA ZIUA IASI va prezinta in randurile de mai jos programul de Paste al magazinelor, transportului public, farmaciilor, dar si programul unor institutii.

Bancile si supermarketurile, inchise in prima zi de Paste

In general, magazinele vor functiona dupa program redus sambata, 19 aprilie. In ziua de Paste, pe 20 aprilie, toate magazinele sunt inchise. Astfel, în perioada 19 si 21 aprilie, unele dintre magazine vor avea program normal, iar altele redus pâna la orele 16.00, 18.00 sau 20.00. Duminica, 20 aprilie, în ziua de Paste, majoritatea magazinelor vor fi închise, cu exceptia anumitor unitati situate în centre comerciale. Lidl va tine magazinele închise si pe 21 aprilie, iar restul supermarketurilor din Iasi, respectiv Billa, Auchan, Carrefour, Kaufland, Profi, vor avea program normal. Magazinele Billa vor fi deschise in a doua zi de Paste intre orele 8.00 si 22.00, Carrefour, de la 8.00 la 22.00, Auchan City, de la 8.00 la 22.00, Selgros, de la 7.00 la 22.00, Metro, de la 8.00 la 16.00, Kaufland, de la 9.00 la 16.00. Potrivit Companiei Nationale Posta Româna, în zilele de duminica, prima zi de Paste si luni, a doua zi de Paste, oficiile postale vor fi închise. In ceea ce priveste celelalte zile, programul de lucru este normal, si anume în intervalul 8.00 – 19.00 (luni – vineri) si 9.00- 13.00 (sâmbata). In banci nu se lucreaza duminica si luni, cu exceptia unor unitati situate in incinta centrelor comerciale, mall-urile fiind deschise si in ziua de Paste. In tot acest timp, transportul public din oras va functiona in conditii normale. Astfel, autobuzele si tramvaiele regiei de transport a orasului vor circula dupa acelasi program.

Liber la casatorii

Municipalitatea ieseana a anuntat ca ghiseele de la Directia Locala de Finante Publice vor fi inchise luni, fiind in schimb asigurata permanenta la sediul institutiei. Sambata, permanenta ar urma sa fie asigurata de viceprimarul Mihai Chirica. Potrivit reprezentantilor Directiei Locale de Evidenta a Persoanelor (DLEP) Iasi, programul institutiei in perioada Sfintelor Sarbatori de Paste ar urma sa sufere cateva modificari. In ceea ce priveste Serviciul de Evidenta al Persoanelor, acesta isi va relua activitatea abia marti, luni ghiseele urmand a fi inchise. La Serviciul de Stare Civila va fi deschis in weekend, atat sambata, cat si in ziua de luni, in a doua zi de Paste. In schimb, singura zi in care la Starea Civila nu vor fi oficiate casatorii este prima zi de Paste, duminica.

„Totodata, având în vedere faptul ca zilele de 1 si 2 mai 2014 sunt zile nelucratoare, pentru casatoriile ce se vor încheia între 10 si 13 mai, viitorii soti vor depune declaratia de casatorie pe data de 30 aprilie 2014, în programul de lucru afisat la institutie”, a precizat Marius Bodoga, seful Directiei Locale de Evidenta a Persoanelor. De asemenea, si la alte institutii publice precum Prefectura si Consiliul Judetean Iasi, programul va fi asemanator ca cel al primariei. La Prefectura si la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor, dar si la Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea si Evidenta Pasapoartelor Simple se va asigura doar permanenta in institutii. Si la Directia Regionala de Drumuri si Poduri Iasi se va asigura permanenta in toata aceasta perioada de timp.

Programul farmaciilor

Si unele farmacii vor fi deschise in permanenta in oras chiar de sarbatori. Astfel, farmaciile Help Flux si Rosmarin din Tudor Vladimirescu si farmacia Sfanta Parascheva din Piata Unirii, vor sta non-stop la dispozitia iesenilor si in perioada Sarbatorilor de Paste. Unitatea de Primire Urgente (UPU) de la Spitalul Sf. Spiridon va avea asigurata garda 24 din 24 de ore. In schimb, Ambulatoriul Integrat al Spitalului Sf. Spiridon Iasi (Policlinica Mare) va fi inchis.

La Palas si Iulius Mall programul e prelungit si pentru distractie

Sâmbata, 19 aprilie, sesiunile de shopping pentru înnoirea garderobei cu articole în tendinte si cele pentru completarea listei de bunatati pentru Paste se pot realiza în intervalul orar 10.00 – 18.00, în toate magazinele din Palas. Duminica, prima zi de Paste, mall-ul fiind închis, iar de luni se revine la programul standard. Amatorii de distractie pot sarbatori Pastele în oras, la cafenelele si restaurantele din Palas, deschise special pentru ei. Sâmbata, programul destinatiilor de relaxare este pâna la ora 18.00, iar duminica, în prima zi de Paste, iesenii si nu numai pot savura cafeaua sau preparatele bucatariilor internationale între orele 14.00 si 22.00. Si Iulius Mall va functiona dupa un program aparte în perioada sarbatorilor. Sâmbata, 19 aprilie, magazinele vor fi deschise între orele 10.00 si 18.00 pentru toti cei care nu si-au finalizat cumparaturile, iar duminica vor fi închise. Luni, 21 aprilie, se va reveni la programul binecunoscut, 10.00 – 22.00.
Adauga un comentariu