Sport

Radu Stefan, apreciat. Torje, criticat

Publicat: 19 dec. 2011
1

Agentia Datasport a scris ca fundasul român Radu Stefan a avut o evolutie perfecta din punct de vedere defensiv în partida pe care echipa Lazio Roma a terminat-o la egalitate duminica, pe teren propriu, scor 2-2, cu formatia Udinese, în etapa a XVI-a a campionatului Italiei. Sursa citata i-a acordat nota 6,5 lui Radu. „Românul a facut o partida perfecta din punct de vedere defensiv si a trecut fara probleme de la sistemul cu patru fundasi, unde juca lateral stânga, la cel cu trei aparatori, unde a evoluat central. Nu si-a pierdut deloc busola si a gresit putin sau deloc”, a scris Datasport.

Cotidianul Il Tempo
si site-urile calciomercato.it si romatoday.it l-au notat cu 6 pe internationalul român. „Dintre fundasii laziali, Radu a fost cel mai sigur. A trecut din banda în centru si are marele merit de a-l fi blocat pe Isla în prima repriza, într-o faza în care Udinese se putea desprinde”, a scris Il Tempo. „Românul si-a facut treaba în defensiva si a surprins prin pasele în diagonala”, a notat calciomercato.it. „Prestatia lui Radu a fost între lumina si umbra. Mai mult lumina, deoarece a gresit foarte rar”, a notat romatoday.it. Site-ul calcioa.it i-a acordat nota 5,5 lui Stefan Radu. „Pentru ca Di Natale a fost doar rezerva, românul a avut o seara fericita. Cu toate acestea, golul lui Pinzi a venit din zona lui”, a scris calcioa.it.

Fundasul Stefan Radu a fost integralist si a primit un cartonas galben în partida pe care echipa Lazio Roma a terminat-o la egalitate, duminica, pe teren propriu, scor 2-2, cu formatia Udinese, în etapa a XVI-a din Serie A.

De cealalta parte, Gabriel Torje a fost titular la Udinese si a fost schimbat in minutul 66 cu golgheterul echipei, Antonio Di Natale. Daca Radu s-a bucurat de aprecieri, nu acelasi lucru se poate spune si despre Torje, care a fost criticat de antrenorul sau. „Torje trebuie sa mai creasca pentru ca vine dintr-un campionat diferit. El trebuie sa se adapteze la realitatea din fotbalul nostru”, a spus Francesco Guidolin.

Udinese a deschis scorul prin Antonio Floro Flores (28), dar Lazio a restabilit egalitatea prin bosniacul Senad Lulic (43), trecând în avantaj prin golul lui Miroslav Klose (51). Giampiero Pinzi (74) a stabilit rezultatul final, 2-2.

În clasament, pe primul loc, dupa 15 runde (prima a fost retrogradata), se afla Juventus, 33 puncte, urmata de AC Milan – 31p., Udinese – 31p., Lazio – 29p., Inter Milano – 23p., Napoli – 21p., AS Roma – 21p. etc.
Adauga un comentariu