National

Radu Mazare: Primaria Constanta a pierdut definitiv

Publicat: 18 dec. 2014
1

Primarul Constantei, Radu Mazare, spune ca municipalitatea a pierdut ”definitiv” actiunile pe care le detinea la Administratia Porturilor Maritime, dupa ce CC a decis ca transferul este neconstitutional, el adaugand ca acest lucru inseamna o pierdere de 2,5 milioane de euro la bugetul pentru 2015.

„Vreau sa va spun ca actiunile pe care Primaria le-a detinut la Portul Constanta le-am pierdut definitiv si nu le vom mai recupera niciodata. Asta inseamna o pierdere in bugetul Primariei pentru anul viitor de 2,5 milioane de euro pentru ca a aparut hotararea Curtii Constitutionale care nu spune cum credeam noi ca actiunile ar fi trebuit sa fie date municipiului si nu Consiliului Local, ci spune ca toata legea este neconstitutionala, ca transferul de actiuni ar fi trebuit facut pe bani, ca Guvernul si Parlamentul ar trebui sa stabileasca o legislatie specifica privitor la aceste transferuri.

Citeste si Radu Mazare, inca un dosar la DNA

Cu alte cuvinte inseamna ca si alte porturi, aeroporturi si unitati de-astea care au fost transferate catre autoritatile locale au fost transferate neconstitutionale avand in vedere aceasta hotarare, dar sigur alea nu au fost atacate”, a declarat Radu Mazare, joi, la finalul sedintei Consiliului Local, citat de Mediafax.

La inceputul lunii octombrie, Curtea Constitutionala a decis ca este neconstitutionala trecerea la Consiliul Local Constanta a unui pachet de peste 1,3 milioane din actiunile detinute de stat la Administratia Porturilor Maritime Constanta, ceea ce reprezinta 20% din capitalul social.

Citeste si Radu Mazare, mesaj pentru angajatii primariei Constanta: „Va fac pe toti ziaristi!”

In prezent, Ministerul Transporturilor este actionar majoritar la Administratia Porturilor Maritime Constanta, cu 60%, iar Fondul Proprietatea si Primaria Constanta detin fiecare cate 20% din capital.
Adauga un comentariu