International

Putin trece la SANTAJ! Presedintele FEDERATIEI RUSE face un joc murdar Statelor Unite ale Americii

Publicat: 05 oct. 2016
1
Dupa ce a suspendat acordul semnat cu SUA in 2000, care prevede eliminarea surplusului de plutoniu cu scop militar, Vladimir Putin a inaintat si Dumei de Stat un proiect de lege in acest sens.
In proiect se mentioneaza ca anularea suspendarii acordului este posibila numai dupa indeplinirea de catre SUA a unei serii de conditii. Printre conditiile inaintate de Rusia se numara anularea Legii Magnitsky si a legii privind Libertatea Ucrainei, si ”eliminarea tuturor sanctiunilor impuse de SUA impotriva unor subiecte ale Federatiei Ruse, persoane fizice si persoane juridice”. Mai mult, Moscova cere repararea prejudiciului suferit de Federatia Rusa, ca urmare a impunerii de sanctiuni, inclusiv pierderile rezultate din introducerea contrsanctiunilor ruse”.

Citeste si: Amenintarea lui Putin la adresa romanilor. Ce se va intampla daca americanii nu retrag scutul anti-racheta

O alta conditie pusa de Kremlin este ”reducerea numarului de contingente militare americane stationate in teritoriile tarilor membre ale NATO, care au aderat la Alianta dupa 1 septembrie 2000, la nivelul existent la data intrarii in vigoare a acordului”. Partea rusa motiveaza ca in perioada de dupa intrarea in vigoare a acordului si a protocoalelor sale, Statele Unite ale Americii ar fi luat masuri care au condus la o schimbare radicala a stabilitatii strategice”. Proiectul vine de fapt ca raspuns la suspendarea de catre SUA a negocierilor cu Federatia Rusa pentru un nou acord de incetare a conflictului din Siria. Adauga un comentariu