Actualitate

Pute de la o posta. Concurs la un spital din Iasi, cu dedicatie pentru anumite persoane. Vezi ce a facut unul dintre membrii comisiei

Publicat: 13 sept. 2016
1

@ Astazi vor fi afisate rezultatele la proba scrisa pentru concursul de asistent medical principal sef la cele zece sectii din cadrul Institutului de psihiatrie Socola din Iasi @ Scandalul declansat in jurul acestui concurs nu s-a incheiat

Scandalul declansat la Institutul de psihiatrie Socola din Iasi pentru concursul de ocupare a zece posturi de asistent medical principal sef este departe de a se incheia. Chiar daca au existat discutii inca de la prima etapa, cea de inscriere, concursul a continuat, ieri desfasurand-se proba scrisa, urmand ca astazi sa fie afisate rezultatele. Nemultumirea majoritatii salariatilor a aparut in momentul in care pe lista de inscriere a aparut numele directorului de ingrijiri.

Asistenta medicala Amalia Iurascu, director de ingrijiri, candideaza pentru postul de asistent medical sef la Sectia IV acuti (fosta II Femei). Colegii au avut un soc si nu inteleg cum vor evolua lucrurile dupa ce Amalia Iurascu va fi sef de sectie si director de ingrijiri. Mai precis, aceasta va fi, in acelasi timp, si sef si subordonat, asistentele sefe fiind in subordinea directorului de ingrijiri. Acest lucru este o premiera in sistemul medical si pentru a fi eliminata orice suspiciune, presedintele Sindicatului Sanitas Iasi a solicitat un punct de vedere de la Ministerul Sanatatii, institutie care inca nu s-a pronuntat. Coincidenta sau nu, managerul Institutului de psihiatrie Socola din Iasi, dr. Gabriel Oprisanu, si-a luat concediu de odihna chiar in aceasta perioada, cand se desfasoara concursul.

Mai mult, o parte dintre salariati ameninta cu proteste. Acestia sustin ca asistenta medicala Amalia Iurascu, numita in functia de director de managerul Oprisanu, este protejata si sustinuta de acesta si doreste sa ocupe un astfel de post pentru a ramane sefa pana la pensie, concursul fiind pentru o perioada nedeterminata. Contracandidata Amaliei Iurascu este Oana Paduraru, asistenta medicala la Spitalul Sf. Spiridon din Iasi si profesoara la Scoala Postliceala Grigore Ghica Voda din Iasi. 

Unul dintre membrii comisiei s-a retras

Unul dintre membrii comisiei de concurs s-a retras, dupa ce a propus sa se faca mai multe subiecte, dar membrii comisiei au refuzat categoric. Pentru proba scrisa s-au intocmit trei subiecte, din care comisia de concurs a extras unul. Liderul Sanitas de la Institutul de psihiatrie Socola, Sergiu Apostol, care avea calitatea de observator in cadrul comisie de examen, a propus sa se intocmeasca mai multe subiecte. Pentru ca nu s-a dorit acest lucru, Sergiu Apostol s-a retras din comisie.

„Reprezentantul Sindicatului Sanitas s-a retras din comisie, pentru ca a solicitat sa fie mai multe subiecte si comisia de concurs nu a dorit acest lucru. Nu putem gira participarea la un concurs in care pot exista discutii dupa finalizare. Noi am vrut sa existe transparenta si datorita tuturor discutiilor din jurul acestui concurs. Este absolut normal sa existe transparenta, pentru a nu mai fi atat de multe discutii legate de modul cum se desfasoara concursurile in zona bugetara. Este un lucru perfect legal ce am solicitat noi. Nu ar fi fost nimic incorect daca se faceau mai mult de trei subiecte din care comisia sa aleaga. Dorim ca aceste concursuri sa se desfasoare cat mai corect si sa participe oameni cat mai bine pregatiti”, a declarat Iulian Cozian, presedintele Sindicatului Sanitas Iasi.

Rezultatele pentru proba scrisa urmau sa se afiseze astazi, fiind declarati admisi candidatii care obtin minimum 70 puncte. Aseara, conducerea Institutului de psihiatrie Socola a afisat mai devreme rezultatele probei scrise, si doar 4 asistente medicale, printre care si directoarea Amalia Iurascu, au obtinut peste 70 de puncte, fiind admise. Celelalte 7 candidate nu au trecut proba scrisa, iar alte 4 nu s-au prezentat.

Interviul este programat pentru 16 septembrie 2016, iar rezultatele vor fi afisate pe 19 septembrie. Pe data de 20 septembrie se vor publica rezultatele finale ale concursului pentru cele 10 posturi de asistent medical principal sef.
Comentarii
 • Aceasi situatie se regăsește si la con***sul organizat de catre Institutul Regional de Oncologie Iasi. Doar cei care au relații/ pile obtin notele cele mai mari si implicit posturile scoase la „con***s”. Cred ca trebuie numita comisie care sa nu aiba legatura cu IRO.

 • Ca sa lămurim: calitatea membrilor Sanitas esre de observator, nu au ce sa propună sau sa intervină in desfășurarea concursului, ei doar trebuind sa observe…nu notează , nu propun subiecte. Fiecare membru al comisiei a propus CÂTE 3 subiecte , nu cum eronat prezintă dl. Cozianu, deci 4 membru X 3 subiecte=12 subiecte din care au fost extrase doar 4 pe care candidații le-au rezolvat. Subiectele si grilele de corectare au fost făcute in sala de examen si procedurile din lege au fost respectate .Asa pentru conformitate si adevăr…

  • Ești prepeliță sau Dobrin !!!!iese cu scandal mare dacă ministerul accepta situația asta lucrata de opritibanu coruptu pentru scumpa lui amanta nota amaliei iurascu este falsificată grosolan de prepeliță si Dobrin dou slugoi!!!ministerul daca accepta situația aceasta se face părtaș la corupție și ilegalitățile produse de oprisanu si slugile lui !!!! Jos ministerul jos oprisanu demisia!

   • Eu sunt un medic f.f.f. valoros si de aceea sunt pus in toate comisiile de concurs de prof Chirita si de manager pentru ca eu lucrez la comanda. Ce vor ei, asta fac , dar asa sunt liber, nu ma controleaza nimeni, plec cand vreau si vin cand vreau, ajung in fiecare zi la Raducaneni la cabinet, ma strecor incet-incet si lin, dar imi ating toate obiectivele. Trebuie sa mai stiti ca nu-mi este frica, am scapat de ancheta politiei atunci cand m-au prins cu spaga, acum imi permit sa fac jocuri, zambesc mult si umblu cu soparlita si invat de la profesorii si colegii mei mei: pretul succesului este prezenta, in calitate de salariati, a tuturor membrilor familiei in spital. Si uite asa ajungem la Prepelita ! Da, recunosc, si el este alt slugoi al lui Oprisan si Roxana Chirita. Si pe el il pun in toate comisiile, ca sa comita toate ilegalitatile.

 • Examenul a fost din legislația specifica conform bibliografiei si a constat in tratarea a unui număr de 4 subiecte. Nu, nu a fost tip grila .

  • Oamenii lui Gaborel toti, trompeta de Prepelita, taranca de varareanu ; slugoiul de Dobrin….lume buna….daca nu executau ordinele celui mai tare manager in viata; din Bucecea…..erau terminati. Gaborel se reface si vine cu firte priasoete oentru iybirea vietij lui Analia…cea mai tare asistenta din istoria Socolei.

 • Stau si mä intreb : Când dracu se va termina cu nepotismele, pilele, piloaiele si toate aranjamentele astea mârsave care se fac la examenele astea de la bugetari pt anumite posturi ? Am citit mai sus cä s-a dat scris nu grilä. Normal cä la examenele de tip grilä trebuie sa incercuiesti un räspuns, doua sau eventual toate si mägäreli nu se prea pot face daca ai gresit raspunsul treaba ta. Pe când la scris, normal, se pot face aranjamente ca pila respectivului candidat din comisia respectiva sa-si dea seama a cui e lucrarea, o täieturä de cuvänt, un scris inclinat, o cruciulita mica pe una dintre foi, schimbarea pixului cu alta pasta mai inchisa sau deschisa pe motiv ca pasta pixului anterior s-a terminat etc.
  E dezastru in tot sistemul bugetar.

 • la examenul scris de model calsic se mai pot face si alte smecherii de tipul lucrarii servite, scrise de acasa si spre sfirsitul examenului scoase si strecurate printre foile normale. rominul e foarte inventiv si cu putin ajutor isi atinge anumite scopuri.

 • Am intrat pe site-ul spitalului socola pt a vedea ce bibliografie este afisata pentru postul de registrator medical. Pe linga pomelnicul ala urias de legi care nu cred ca foloseste nimanui, una dintre legi pe care candidatii la postul de registrator medical trebuie sa o invete este Hotararea 449 din 28 mai 2014 PRIVIND APROBAREA PLANULUI NATIONAL DE PATURI PT PERIOADA 2014-2016. De ce nu au bagat si nr de chiuvete, closete, geamuri, scaune, mese, covoare, suluri de hirtie igienica etc. ???? se da concurs pt registrator medical sau director administrativ ??????
  eee bibliografia aia stupida e conceputa pt a descuraja eventualii candidati, sa nu se mai inscrie la concurs, pt a putea sa intre pe acele posturi numai persoane cu pile. acele posturi dupa parerea mea sunt date cu dedicatii.

 • BRAVO SERGIU!!!FELICITARI SANITAS!!!IN SFARSIT INCEPETI SA FACETI LUCRURILE SA MEARGA BINE!!JOS OPRISANU GOLANU SI JOS AMANTA LUI -AMALIA IURASCU!SOCOLA,TREZESTE-TE!!!!!VICTORIE!!

 • Eu nu inteleg. Daca doamna respectiva Amalia, este directoare de ingrijiri, ce-i mai trebuie si postul de asistenta sefa ? nu-i mai ajung banii sau e o taranca de la coada vacii care e innebunita dupa sefie ?? creda ca o sa traiasca cat Zidul Minastirii Golia ??? bai fratilor sunt unii sefi pe acolo mai dereglati decat pacientii din spital. Autoritatile locale si centrale ce mama dracu fac ??? nu se pronunta in acest caz ???

  • Pai la un moment dat nimeni nu o sa o mai vrea….face juma de secol acusi…cine se mai arunca la o zdreamta obosita….isi pregateste un post caldut acum pentru mai tarziu cand nu va mai fi directoare….sunt tinere takente care asteapta preluarea stafetei.

  • Pai s-a pronuntat ! Concursul este legal organizat iar de inscris se poate inscrie orcine!! In privinta Directorului de ingrijiri acesta poate candida dar trebuie sa opteze pentru una din cele doua functii. Nu se pot ocupa concomitent cele doua posturi. DECI CONCURS LEGAL !

   • Bine domnul Cozianu stia asta foarte bine, dar a preferat sa faca zazanie, pentru ai da inca o sansa dlui Apostol la alegerile din 21 septembrie… care a fost anuntat asa de discret..ca nimeni nu stie…URAT DOMNILOR COLEGI SINDICALISTI !!!!

    • aaaaa…. de asta se umfla venele lui COZIANU SI LUI APOSTOL…. credeam ca nu mai pot de noi…dar ei doar se aleg intre ei….MARI CURVE DE OAMENI !!! ASTEPTA TU APOSTOL SA TE MAI ALEAGA CINEVA…

 • Dragi tovarasi si pretini,eu,Analia derectoarea voastra declar ca-mi plac la nebunie nespalatii supraponderali care put a hoit si care au conturile grase de tot la fel ca halcile de slana imputita de pe ei!Da!Examenul a fost aranjat,va declar,davoi fraieri din socola nu outeti dovedi asta,asa ca hotjl neprins e negustor [email protected] batut joc de celelalte colege care nu au luat examenul, c-asa au brut muschii mei …fraieri si tampiti ce santeti din socola!Eu cu Gaborel elefantul gratios ca un hipopotam pe sarma si cu alti infractori -Prepelita si Dobrin vom face clubul infractorilor si ne vom bate joc de voi toti,fira-ti ai dracului de scavi ai mei si-a lui Gaborel al meu!

 • sergiu apostol ORGANIZEAZĂ PE FURIȘ AKEGERILE DE SINDICAT PE 21 SEPTEMBRIE. VREA SA FRAUDEZE ALEGERILE CU DELEGAȚII FICTIVE…COLEGI VENIȚI LA VOT SI NU VA DELEGAȚI SEMNĂTURILE HOȚILOR DE apostol cu complicele cozianu. RUȘINE ȘEFILOR SINDICATULUI ..RUȘINE SCANDALULUI ISCAT CA SA-SI ACOPERE ALEGERILE . APOSTOL IA CÂTE 6000 LEI PE LUNA DIN BANII NOȘTRI SI BAGA ZÂZANIE IN PERSONAL CA EI SA GESTIONEZE BANII SINDICALIȘTILOR!!!

  • 6000 … o gluma proasta … poate 15000 pe luna ca de unde are sa se plimbe toată ziua??? Plus milioane de la consiliile de administrație!!!! Cozianu are mult peste 20000 lei!!!!!

   • Sa-si publice veniturile pe site si declarațiile de avere….. Colegi asta este miza scandalulului … A umilit colegele asistente șefe la concurs ca sa gestioneze banul … NEMENICII!!!

 • Doamnelor si domnilor care lucrati in spitalul Socola. Dupa cate comentarii am citit mai sus, am deus ca nu sunteti multumiti de conducere deloc. Dvs. sunteti mai multi, iar ei mai putini. Uniti-va si anuntati autoritatile locale, eventual si cele centrale, este imposibil sa nu se rezolve ceva. Astia din conducerile spitalelor, dupa cate stiu sunt pusi pe criterii politice. Asa e la noi, nu conteaza ca e competent sau nu el e pus acolo ca a sarutat urmele de pasi pe unde a trecut seful partidului. Deci, vedeti din ce partide fac parte astia din conducere de la voi, si pe langa sesizarile la autoritatile locale, mergeti si sesizati si partidele din care fac parte, ca sa vada analfabetii aia din fruntea partidelor respective pe cine au promovat.

 • Paulica nu conducerea ne nemulțumește…ci liderii de sindicat….care fac scandal prin spital si umilește personalul … si iau zeci de milioane pe luna …!!!

Adauga un comentariu