Eveniment-Social

Puncte de reper: Club sau discoteca?

Publicat: 09 apr. 2006
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:68958;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

•Cluburile si discotecile sunt asaltate in fiecare sfarsit de saptamana •Persoanele care frecventeaza cluburile si discotecile au stabilit deja un top al acestora, care depinde de mai multi factori •MF Club este ultimul club deschis in Iasi

Pentru cei mai multi dintre ieseni, sfarsitul de saptamana inseamna distractie iar ingredientele unei distractii pe cinste sunt muzica buna si o atmosfera incendiara. Acestea nu pot fi gasite decat in cluburile si discotecile cu renume din Iasi, care sunt de altfel asediate in fiecare week-end. De preferat insa ar fi un sfarsit de saptamana intr-o statiune la munte, insa cum cea mai mare parte a iesenilor nu-si poate permite un atare lux, varianta cluburilor si a discotecilor ramane cea mai la indemana solutie. Cei care frecventeaza astfel de localuri au stabilit deja un top al acestora, care depinde de mai multi factori, dintre care preturile, spatiul in care este situat, genurile de muzica si, nu in ultimul rand, calitatea persoanelor in compania carora isi petrec seara. De asemenea, alegerea unui club sau a unei discoteci depinde de varsta si de buzunarul fiecarei persoane. Astfel, intr-un club care este renumit pentru calitatea muzicii si a atmosferei create, dar si pentru preturile ridicate, nu vor putea fi vazuti elevi sau studenti care fac economii pentru a putea petrece alaturi de prieteni o seara intr-un local in care sa poata sa danseze si sa se distreze fara sa cheltuie prea multi bani. Recomandate pentru aceasta categorie sunt discotecile din Iasi, in care preturile sunt accesibile unui buzunar modest. Cluburile, in schimb, se adreseaza celei de-a doua categorii, si anume aceea a persoanelor care au deja un loc de munca ce le permite sa petreaca o seara intr-un local in care standardele sunt mai ridicate. In acesta situatie se poate vorbi despre preturi cu mult diferite fata de cele care pot fi gasite in discoteci, preturi care determina tocmai aceasta selectie de vizitatori. In municipiul Iasi, de-a lungul timpului, au aparut foarte multe discoteci si cluburi, astfel incat ieseanul sa poata petrece o seara in oras atat in cazul in care nu dispune de prea multi bani, cat si in cazul in care nu vrea sa stea in compania oricui.

Ultimul club deschis in Iasi

Avand o capacitate de 120 de locuri, MF Club este noul club, situat in zona Pacurari, care propune sa aduca o noutate la nivelul orasului Iasi, adresandu-se unui public cu gusturi rafinate, care apreciaza muzica jazz, blues, dar si alte genuri consacrate, dintre care si house. Aici tinerii au posibilitatea de a-si pune in valoare talentul in fiecare seara de marti, cand este organizat Karaoke Show. Avand in vedere ca in Iasi sunt putine sau chiar inexistente localurile unde se asculta jazz-ul, in MF Club, in fiecare joi are loc seara jazz-ului iar vinerea este seara Retro. In ceea ce priveste concertele live, in club vor putea fi auzite multe dintre formatiile in voga la ora actuala care vor canta numai live. MF Club este deschis publicului de joi pana duminica, incepand cu ora 10.00 pana cand pleaca ultimul client. Un alt avantaj il reprezinta faptul ca o rezervare in acest club nu este conditionata. Cei care vor sa se asigure ca au o masa rezervata la o ora de varf o pot face lasand un aconto de cateva sute de mii de lei, bani care se vor scadea din nota de plata.

Club XS, cel mai cautat

In topul celor care frecventeaza cluburile este in acest moment clubul XS. Acesta ajuns unul dintre cele mai cunoscute cluburi in special datorita petrecerilor ce au avut loc aici. Toate numele importante ale scenei clubbing din Romania au trecut prin XS: Raoul, Rhadoo, Rosario Internullo, Optik, Livio, Horace Dan D, Vali Barbulescu, Claus, Maxx si Gino Manzotti, Ball, Marco Briguglia, Demos, Haute Culture, Kool, Raresh, la care se adauga nume din afara tarii: Oliver Mac Gregor (UK), Quiqsilver (Canada) , Limit, Dub, Andre (Ungaria), Rayner (Germania), Seb (Egipt), Jellissimo & Claudio (Olanda), Kuksa (Rusia), Vitaly K (Ucraina). „E cel mai tare club din Iasi. Muzica e adevarata iar atmosfera e pur si simplu incendiara. Nu mai spun de barman, care e mai mult decat simpatic. Daca vrei sa te distrezi in week-end, aici e locul”, ne-a spus Adriana Manciu, consumatoare de Club XS, week-end de week-end.

Club Versus, cel mai stilat

„Sunt multe cluburi in Iasi. Unele chiar foarte bune. Nimic insa nu se poate compara cu Versus. Nu-si pot da seama decat dupa o noapte petrecuta aici”, ne-a declarat Mihai Butnaru, patronul unei agentii de turism. Versus este recunoscut si apreciat in general pentru atmosfera si party-urile care au loc aici. Unul din evenimentele cele mai reusite de acest gen s-a consumat in noaptea dinspre 11 spre 12 martie, cand a fost o super mega petrecere cu Daniel Buzdugan si Jojo. Desi cunoscatorii l-au etichetat drept cel mai stilat club din Iasi, acesta nu este si cel mai ieftin. Cine vrea sa-si rezerve o masa intr-una din zilele din week-end in Club Versus trebuie sa aiba asupra sa cel putin 2 milioane de lei (200 RON) pentru consumatie, acest lucru fiind impus de politica clubului. De asemenea aici, cea mai ieftina bere costa 60 de mii lei (6 RON) iar o cafea mica 50 de mii lei (5 RON). Iar sambata numai fetele intra gratuit, ceilalti fiind obligati sa plateasca la intrare 80 de mii (8 RON) inainte de miezul noptii sau 160 de mii (16 RON) dupa aceasta ora, bani care nu reprezinta altceva decat bonuri de consum.

„Fiecare club isi are clientii sai”

Nu toti cei care aleg sa se distreze intr-un club frecventeaza Versus sau XS. „Astea sunt cluburi de fite si pentru cei care au bani si vor sa se dea mari. Parerea mea ca cel mai tare club pe care l-a avut si il are Iasul este fostul Cannabis. Atmosfera ca aici n-ai sa gasesti in nici un alt loc”, ne-a spus Razvan Diaconu. Si cluburi ca Byblos sau Imperium isi au clientela proprie. „Merg de vreo patru ani in Byblos. M-am obisnuit cu atmosfera de acolo, la care nu as renunta pentru nici un alt club. In afara de asta, mi-am facut in Byblos un cerc de prieteni cu care ma intalnesc la fiecare sfarsit de saptamana”, ne-a marturisit Carmen.

Sundays – printre cele practice cluburi

„Muzica tine de fiecare. Gusturile nu se discuta. Preturile sunt ok, fetele sunt frumoase, ce-ti poti dori mai mult? O problema ar fi cu cei de la intrare, care ar mai trebui cizelati. In rest, e cel mai practic club din Iasi”, ne-a spus Gellu. Si in acest club, o rezervare in prealabil pentru una dintre serile din week-end presupune o investitie intre 1 si 1,5 milioane lei (100-150 RON), in functie de zile. De remarcat ca in acest club fiecare zi din sfarsitul de saptamana are un specific anume. Astfel, daca vinerea se asculta muzica din anii ’80-’90, sambata este ziua celor innebuniti dupa muzica house, duminica fiind o zi pentru toate gusturile. Intrarea nu este foarte scumpa, in pretul de 100 mii lei (10 RON) fiind inclus un bon de consumatie de 50 de mii (5 RON).
Diana LITе
Cristian ALBU
Adauga un comentariu