Eveniment-Social

PSD si PNL se bat la Iasi pe drumurile judetene

Publicat: 24 iun. 2014
1

@ Consiliul Judetean a aprobat recent contractarea unui credit de cateva zeci de milioane de euro pentru modernizarea drumurilor din Iasi @ Proiectul poate suferi insa modificari, PSD si PNL nefiind inca de acord cu varianta finala a investitiei

Un proiect privind modernizarea drumurilor judetene a starnit o adevarata disputa printre alesii Iasului. Proiectul prevede contractarea unui credit de circa 22-23 milioane de euro pentru ca reteaua de drumuri a judetului sa poata fi reabilitata. Initiatorii proiectului de hotarare au fost consilierii PSD, insa forma in care acestia au redactat decizia a starnit nemultumirea liberalilor din plenul Consiliului Judetean Iasi. CJ se va baza si pe alte 25 milioane de euro provenite de la modernizarea Aeroportului International Iasi, fonduri care au fost decontate de la Uniunea Europeana. Cu acesti bani ar urma sa se refaca mare parte din drumurile judetene. „Din calculele noastre ar reiesi circa 350 kilometri de drumuri ce ar trebui refacute. Am calculat circa 200.000 de euro pentru ca o portiune de drum sa fie refacuta complet si 100.000 de euro pentru plombare sau imbracaminti bituminoase usoare. Noi ne dorim sa mergem pe o finantare unitara si nu una faramitata”, a spus Cristian Stanciu, liderul de grup al consilierilor judeteni PSD. Proiectul propus de PSD i-a nemultumit pe liberalii din Consiliul Judetean. Acestia au acuzat faptul ca nu se respecta proiectul masterplanului de drumuri judetene aprobat deja de plenul institutiei.

Citeste si: Miza politica a verii in administratia judeteana: 30 milioane de euro

„Noi credem ca aceasta finantare ar trebui sa fie gandita pentru a acoperi drumurile existente deja in masterplanul aprobat de Consiliul Judetean Iasi, fara a lua in calcul cele trei axe principale propuse pentru finantare cu fonduri europene. Grupul PNL din Consiliul Judetean Iasi sustine aceasta initiativa, stim ce avem de facut. Lucrurile sunt clare, totul este pus deja pe hartie si nu trebuie sa mai schimbam nimic”, a mentionat Eduard Boz, consilier judetean PNL. Conform liberalilor, masterplanul de drumuri nu prevede lucrari pe toata reteaua de peste o mie de kilometri, si asta pentru ca o parte au fost deja reabilitati, iar pe alte artere nu se circula aproape deloc.
Comentarii
Adauga un comentariu