Eveniment-Social

PSD Iasi si-a facut bilantul pe anul 2006

Publicat: 28 dec. 2006
1

• „A fost un an manjit de portocalii, anul racolarilor nerusinate de membri ai PSD”, a spus Gheorghe Nichita, presedintele PSD Iasi

La sfarsit de an, conducerea organizatiei judetene a PSD a prezentat in cadrul unei conferinte de presa un bilant al activitatilor politice desfasurate in 2006. Astfel, primarul Gheorghe Nichita a spus ca cea mai mare realizare de anul acesta este faptul ca a fost ales vicepresedinte al PSD pentru regiunea Moldovei. Totusi, din bilantul social-democratilor nu au lipsit atacurile la adresa actualei puteri. Nichita a spus ca PD si PNL au folosit fonduri publice pentru a racola primari, in sensul ca alesilor PSD li s-a spus ca vor primi bani pentru a derula proiecte de infrastructura in schimbul dezertarii. In acest sens tinta atacurilor lui Nichita a fost senatorul PD Dan Carlan. „Dan Carlan a folosit bani publici pentru a racola primari PSD. La aceasta actiune, unul dintre complicii cei mai importanti a fost presedintele Traian Basescu. Emil Boc, pardon, Traian Boc (aluzie la greseala facuta de Anca Boagiu – n.r.) a spus anul trecut ca nu va lua nici un primar de la PSD.

Traian Basescu este complice pentru ca a acceptat aceste lucruri”, a spus Nichita. Nici deputatul Relu Fenechiu – presedintele PNL Iasi – nu a scapat de atacurile primarului. „S-a vazut cum s-a folosit Fenechiu de aceasta demnitate pentru a-si pune camarila in diferite functii, pentru a-i fi de folos. A fost, de asemenea, anul cel mai prost pentru Prefectura Iasi, care a fost controlata politic. Pana anul acesta nici un prefect care a predat mandatul nu a mai fost acuzat de coruptie (referire la Radu Prisacaru – n.r.)”, a mai spus primarul. Senatorul Ion Solcanu a spus ca cea mai importanta realizare din 2006 este faptul ca presedintia PSD Iasi a fost preluata de Gheorghe Nichita. Pentru presedintele Consiliului Judetean, Lucian Flaiser, realizarile au constat in obtinerea unor fonduri pentru finantarea unor proiecte de infrastructura cum ar fi Centrul Expozitional. Lucian Flaiser a criticat ministrul Integrarii Europene, Anca Boagiu, pentru faptul ca nu a elaborat inca „Ghidul solicitantului”, in vederea accesarii fondurilor structurale care vor fi puse la dispozitie de Uniunea Europeana la mijlocul anului viitor.
Adauga un comentariu