Eveniment-Social

PSD Iasi condamna duplicitatea liberalilor in scandalul FILIT

Publicat: 19 iun. 2015
1
Scandalul cheltuirii banilor publici pentru organizarea FILIT i-a determinat pe membrii PSD Iasi sa dea o replica dura celor din PNL. Social-democratii considera incorecta atitudinea liberalilor care si-au asociat numele cu evenimentul, insa acum, cand sunt obligati sa dea socoteala pentru modul in care au fost cheltuiti banii, „arunca pisica in curtea MLR Iasi”. Iata, mai jos, ce spun membrii PSD Iasi.
„Atitudinea PNL Iasi este incorecta dupa ce, timp de trei ani, s-a legat ombilical de imaginea si bugetul FILIT. Acum când vine vorba de dat explicatii pe cheltuieli, arunca pisica in curtea MLR Iasi. Consideram ca PNL Iasi este obligat sa respecte pozitia corecta a scriitorului Dan Lungu, directorul MLR Iasi si initiatorul festivalului si anume ca „FILIT nu este proprietatea niciunui partid politic”. Reluam apelul prin care solicitam ca raportul detaliat privind cheltuielile FILIT sa ajunga obligatoriu pe masa consilierilor judeteni, cei care au votat si vor vota in continuare cu buna credin?ta bugetul FILIT, astfel incât Iasul sa ramâna o destinatie culturala recunoscuta international si frecventata de mari personalitati.
De asemenea, solicitam ca raportul de audit intern al CJ Iasi realizat in anul 2014, dar stopat de presedintele suspendat al CJ Iasi, sa fie facut public. Datele prezentate de MLR Ia?i sunt incomplete, prezentându-se doar cifre si categorii de cheltuieli, fara se a mentiona numele firmelor, invitatilor, scriitorilor si ale altor persoane care au beneficiat de sume de bani din bugetul FILIT si care sunt aceste sume. PNL Iasi va trebui sa dea explicatii despre cum isi asuma si de unde va fi recuperat prejudiciul de 189.000 lei, constatat de Camera de Conturi Iasi pentru editia FILIT din 2013″, spun membrii PSD Iasi.Comentarii
  • Stimați colegi,
    (dacă pot să vă mai zic așa)
    Oare FILIT trebuie sugrumat pentru că scriitorul Dan Lungu a preluat conducerea muzeului Literaturii – Casa Pogor și pentru că acesta a desfințat cloaca de bețivani și oameni de nimic care se cuibăriseră într-un locușor bine, de unde primeau și salarii bune și beneficiau și de libertatea de a-și face de cap, numai meseria nu?! Indivizi precum Daniel Corbu, Liviu Apetroaie sau Lucian Vasiliu – căruia i-a amuțit mierla trag fitilele prin spate, suflând politicienilor din conducerea județului, că FILIT nu este ceva de calitate și, acest lucru, doar pentru că proiectul nu a fost gândit de ei.

Adauga un comentariu