Actualitate

PSD Iasi bate in cuie lista la parlamentare. Cine sunt favoritii partidului

Publicat: 12 oct. 2016
1

@ Candidatii PSD Iasi pentru alegerile parlamentare vor fi cunoscuti peste cateva zile @ In aceasta perioada, sefii partidului analizeaza toate dosarele depuse de social democratii ieseni, decizia urmand a fi luata la sfarsitul saptamanii

In zilele urmatoare, organizatia judeteana a PSD Iasi va definitiva lista finala a candidatilor pentru Camera Deputatilor si Senatul Romaniei. Zilele trecute, social democratii au contabilizat candidaturile depuse la cele doua Camere ale Parlamentului, varianta finala urmand a fi stabilita la sfarsitul saptamanii. Conform primarului Mihai Chirica, presedintele PSD Iasi, lista va fi compusa din persoane care nu au avut niciun fel de probleme de integritate sau de moralitate.

„Am discutat despre persoanele care si-au depus candidaturile. Sunt persoane pe care nu le cunosc, nu le-am vazut in viata mea, sunt persoane care figureaza in baza noastra ca si membri de partid si care si-au depus dosar. Au fost depuse 17 candidaturi la Camera Deputatilor si alte patru la Senat. Ele au fost depuse pana la data de 11 octombrie si sunt in analiza. Discutia pe care am avut-o in Biroul Permanent Judetean si in Comitetul Executiv a fost legata de faptul daca vom continua sa strangem persoane pentru a putea continua lista si pentru a o putea prezenta conducerii nationale. Nu se decide astazi (ieri- n.r.) la Bucuresti. Dorinta mea este aceea de a primeni Parlamentul Romaniei, ca o institutie care sa nu fie ca o rezerva pentru oameni care sa nu mai faca nimic si vor sa se odihneasca acolo, sa fie o institutie democratica. Acolo trebuie sa fie cele mai relevante personalitati ale acestei tari. Lista nu s-a inchis”, a mentionat primarul Mihai Chirica.

Cert este ca lista la Camera Deputatilor va fi deschisa de Camelia Gavrila, sefa Inspectoratului Scolar Judetean. Printre candidati se mai numara actualii deputati Tudor Ciuhodaru si Sorin Iacoban, consilierii judeteni Vasiel Citea, Silviu Macovei, Bogdan Cojocaru, Ionut Campeanu, Cristian Stanciu, Mihaela Ivancia, tanarul Bogdan Crucianu, Mihai Mihalache, primarul comunei Schitu Duca, Bogdan Alexa, vicepresedinte la Autoritatea Nationala de Reglementare a Serviciilor Comunitare de Utilitati Publice. La Senat si-au anuntat intentia de a candida senatorul Florin Constantinescu, consilierul judetean Romeo Olteanu sau consilierul local Florin Boca. Candidatura actualului senator Sorin Lazar nu a fost privita cu ochi buni de Mihai Chirica, mai ales ca parlamentarul are deja doua condamnari la activ. A fost vehiculat si numele Norinei Forna, decanul Facultatii de Medicina Dentara din cadrul UMF Iasi. Se pare ca si Victorel Lupu, vicepresedintele CJ Iasi, isi doreste acest post.

„In propunerile pentru Camera Deputatilor sunt si oameni pretiosi din punctul meu de vedere, cum ar fi Camelia Gavrila. Ea va fi cea care va dechide lista Camerei Deputatilor. Din punct de vedere profesional, nu poate sa o conteste nimeni, comentariul ca a fost la PNL nu inseamna ca nu poate fi un om valoros si alte lucruri care tin de moralitate. Ce este sub dumneaei vom vedea, vom analiza. Referitor la domnul Lazar, situatia este clara. Cu siguranta dumnealui nu va fi sustinut de mine. El si-a depus dosar, s-a inregistrat la partid, a gasit usa deschisa si a putut intra in Registratura, dar asta nu inseamna ca va fi pe lista de candidati la Senatul Romaniei. Din punctul meu de vedere, este un moment prielnic ca toate elementele de lege, de imunitatile parlamentarilor sa fie retrase. Oamenii adevarati risca sa se depersonalizeze. Risca sa ajunga un domn Costel care sa fie la fel cu Gigi Becali, care a terminat cu greu ceea ce a terminat, sau ca Viorel Blajut, care a facut trei facultati intr-o luna, dupa 40 de ani, si banuiesc ca o sa-si dea si doctoratul”, a mai spus Mihai Chirica.
Adauga un comentariu