National

PSD: Blejnar îsi bate joc de Romania prin detasarea lui Csibi Barna la Abrud

Publicat: 20 mart. 2011
1

Parlamentarii filialelor din Ardeal ale PSD protesteaza fata de detasarea functionarului public Csibi Barna de la Directia Finantelor Publice Miercurea Ciuc, la Directia similara din localitatea Abrud, considerând decizia lui Sorin Blejnar drept o „bataie de joc” la adresa românilor si „o provocare”, informeaza RTV.

„Aceasta decizie a presedintelui ANAF nu reprezinta o sanctionare a lui Csibi Barna pentru manifestarile sale antiromânesti inacceptabile, ci o bataie de joc la adresa tuturor românilor, mai ales a celor din Ardeal, care s-au simtit jigniti de actiunile acestuia. Decizia presedintelui ANAF nu face decât sa confirme faptul ca Sorin Blejnar este lasat de stapânii sai politici sa faca absolut orice în aceasta tara, inclusiv sa îsi sfideze propriul popor. Prin aceasta decizie, Sorin Blejnar a tratat ca pe o gluma actiunile antiromânesti ale lui Csibi Barna, transmitând astfel, inclusiv institutiilor abilitate sa ancheteze evenimentele de la Miercurea Ciuc, ca de fapt nu s-a întâmplat nimic”, se arata într-un comunicat de presa al PSD.

Csibi Barna, barbatul din Miercurea Ciuc care l-a „spânzurat” pe Avram Iancu într-o piata din centrul orasului, va fi cercetat de Comisia de Disciplina a ANAF, în calitate de functionar public, a anutat vineri ANAF, printr-un comunicat. Sursa citata a mai precizaz ca presedintele ANAF, Sorin Blejnar, a dispus detasarea pentru 6 luni lui Csibi Barna la Administratia Finantelor Publice a orasului Abrud, judetul Alba.

Csibi Barna este si cercetat penal pentru instigare la discriminare, dupa ce a spânzurat, în fata unor copii, unii însotiti de parinti, o papusa cu chipul lui Avram Iancu în piata din centrul orasului Miercurea Ciuc, pe 15 martie, ziua când maghiarii au sarbatorit în mai multe orase din tara Ziua Maghiarilor de Pretutindeni.
Comentarii
Adauga un comentariu