National

Pruna: Nu este cazul sa punem in discutie pensiile speciale ale magistratilor; cred ca ele sunt meritate

Publicat: 27 iul. 2016
1

Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a declarat miercuri ca, din punctul sau de vedere, magistratii au dreptul la o pensie speciala care, in actualul context romanesc, nu trebuie pusa in discutie, date fiind asteptarile societatii de la sistemul judiciar.

„Cred ca, in ceea ce ii priveste pe magistrati, trebuie sa fim un pic mai nuantati. Ei au dreptul la o pensie speciala si eu cred ca, in actualul context romanesc, aceasta pensie speciala nici nu trebuie sa fie pusa in discutie pentru ca societatea asteapta foarte mult de la sistemul judiciar si pentru importanta autoritatii judecatoresti in orice stat de drept, nu numai in Romania”, a spus Raluca Pruna, la sesiunea de intrebari si raspunsuri „De vorba cu ministrul tau”, organizata de Ministerul pentru Consultare Publica si Dialog Civic.

Ministrul Pruna a aratat ca exista un ”mit urban” potrivit caruia magistratii sunt foarte bine platiti in Romania, ea explicand ca exista functionari publici ale caror venituri depasesc salariul unui magistrat.

„Este si acesta un mit urban ca magistratii sunt foarte bine platiti in Romania. Nu sunt foarte bine platiti in Romania magistratii. (…) Am vazut situatii in care functionari publici au un venit, deci salariu plus numeroase sporuri, care depaseste cu mult salariul unui magistrat”, a adaugat Raluca Pruna.

In context, ministrul Justitiei considera ca pensiile speciale ale magistratilor nu trebuie puse in discutie.

„Daca noi, ca societate, suntem seriosi atunci cand increderea in justitie este la peste 50%, trebuie sa acceptam ca este o chestiune de demnitate sa platim bine pe cei care infaptuiesc justitia si (…) nu cred ca este cazul sa punem in discutie pensiile speciale ale magistratilor. Cred ca ele sunt meritate”, a conchis ministrul.
Comentarii
Adauga un comentariu