National

Pruna: Am mintit la CEDO! Urmeaza demiterea din Guvern?

Publicat: 07 oct. 2016
1

In fine, Raluca Pruna recunoaste ca minte. Declaratia a fost facuta de ministrul Justitiei intr-un cadru oficial, este inregistrata, poate fi verificata. In 6 octombrie 2016, participand la sedinta de plen a CSM, din care face parte institutional, Pruna Raluca a intervenit in dezbaterea de la punctul trei pe ordinea de zi si a afirmat: ,,Am mintit la CEDO”. A repetat spusele, explicitand ca a facut-o in cunostinta de cauza, informand CEDO ca se vor construi in Romania 7 (sapte) penitenciare noi, desi bugetul nu prevedea alocarea banilor. Asadar, o minciuna deliberata, pregatita, sustinuta cu date false, invocand un act politic esential al Guvernului din care face parte – bugetul pe 2016.

In 14 iunie 2016, un comunicat CEDO informeaza ca presedintele Curtii Europene a Drepturilor Omului, Guido Raimondi, a primit-o la Strasbourg pe Raluca Pruna, la intrevedere participand Iulia Motoc, judecator din partea Romaniei, si grefierul Curtii, britanicul Roderick Liddel.

Pruna se afla in acel moment sub presiunea rapoartelor CEDO care avertizau asupra starii de criza din sistemul penitenciarelor din Romania. Pruna recunoaste imediat dupa revenirea de la Strasbourg ca sanctiunile pecuniare care planau asupra administratiei de la Bucuresti sunt de minimum 80 de milioane de euro pe an. Logic, cuantumul sanctiunilor i-a fost comunicat ministrului roman in cursul discutiei cu Raimondi, iar Pruna, ca sa iasa din situatia dificila, a servit inaltului oficial european minciuna cu cele 7 penitenciare. Evident ca asigurarea data in 14 iunie de un reprezentant al Guvernului roman ca s-a trecut la o extindere substantiala a spatiilor de detentie prin programul amplu de investitii avea menirea sa amane un verdict aspru. Minciuna cu picioare scurte a iesit la iveala la scurt timp. La protestele ample din inchisorile din Romania participa atat detinutii, cat si personalul penitenciarelor care reclama extinderea spatiilor si cer conditii omenesti. Pruna vine si recunoaste, constransa de realitatea dramatica a sistemului penitenciar, ca a mintit deliberat la CEDO.

Este singura minciuna debitata de Pruna Raluca? Multe din afirmatiile si actiunile ei au fost puse la indoiala de magistrati care i-au cerut demisia in adunarile generale. Acum, dupa ce ministrul Justitiei pune Guvernul Romaniei intr-o situatie grava, de inducere in eroare a Instantei de la Strasbourg, demiterea Ralucai Pruna apare ca singura solutie pentru premierul Ciolos. Altfel, premierul Romaniei este solidar cu mincinoasa Pruna.
Adauga un comentariu