Actualitate

Prozelitismul, ordinul dat de vicepremierul Gabriel Oprea la Iasi

Publicat: 20 sept. 2015
1

@ Conferinta regionala a UNPR, de la finele saptamanii trecute, a adus la Iasi sefii UNPR din regiune si de la centru @ S-a discutat strategia abordarii alegerilor din 2016, o decizie urmand a fi luata pana la finele anului @ In sala de conferinte au fost mai multi ofiteri in rezerva din politie, armata, STS sau servicii decat politicieni, au indicat surse din randul participantilor

Sambata dimineata, la Iasi, a avut loc intrunirea reprezentantilor UNPR din zona Moldovei. Desi nu era certa prezenta sa, vicepremierul Gabriel Oprea a ajuns la intalnirea unde printre participanti s-au numarat parlamentari din zona Moldovei, secretari de stat, dar si simpli membri, inregistrandu-se peste 300 de participanti si simpatizanti. Conferinta regionala a fost deschisa cu ascultarea imnului national, ulterior luand cuvantul in jur de 30 de participanti, primul fiind seful filialei iesene – parlamentarul Gheorghe Emacu. Dupa acesta, cuvantul l-a luat generalul Gabriel Oprea. Potrivit participantilor, discutiile au abordat modul in care partidul ar trebui sa se mobilizeze pentru a depasi actualul prag electoral de 7%.

„Obiectivul trasat de presedinte e atingerea pragului de 10%. Ce este pana acolo e meritul partidului, ce e peste e meritul tuturor. Prozelitismul este regula numarul unu de urmat”, a indicat un participant. Dupa cate se pare, in sala au fost prezenti numerosi ofiteri in rezerva din Politie, SRI, Armata sau alte servicii. Intrunirea care a durat circa doua ore, de la 10:00 la 12:00, a fost urmata de o serie de discutii informale, care s-au purtat pe terasa motelului, unde participantii au luat masa. Desi a ajuns la Iasi, generalul Gabriel Oprea a refuzat sa dea ochii cu presa, cel mai probabil pentru a evita intrebarile legate de posibila preluarea a prerogativelor de premier, avand in vedere situatia juridica incerta a premierului Victor Ponta.

Partidul generalilor vrea sa-si tripleze fortele

 La o conferinta de presa organizata a doua zi, cei de la UNPR au anuntat obiectivele trasate de general. Astfel, daca la nivel national partidul are 500.000 de membri, iar in zona Moldovei 60.000, numarul acesta ar trebui triplat in vederea pregatirii alegerilor.

„Unul din obiective e constituirea de organizatii UNPR in toate comunele din Moldova”, a  precizat Gheorghe Emacu. Acesta a mai adaugat ca, pana in decembrie va fi finalizata platforma electorala a UNPR – „Siguranta si Prosperitatea Romaniei”, care va pune accente pe situatia  demografica a Romaniei, problemele agriculturii, dar si cele ale medicilor, care, potrivit parlamentarului Camelia Bogdanici, au in cariera 6 ani de garda care nu sunt luati in considerare.

Generalul Gabriel Oprea a fost cel care a propus inasprirea pedepselor pentru agresarea politistilor, dupa ce un politist din Bucuresti a fost ucis intr-un accident rutier de un cetatean turc. Legat de strategia abordarii alegerilor viitoare, Gheorghe Emacu a fost destul de evaziv. „Sunt doi mastodonti politici si e greu sa-ti creezi nisa ta. Sa candidezi singur inseamna sa ai oameni foarte buni in fiecare comuna si judet”, a declarat seful filialei iesene. Strategia atingerii a zece procente din sufragii ar duce, insa, la pierderea unora din mandatele actuale de parlamentari pe care le are partidul la Iasi, unde au fost cooptati fosti parlamentari de la alte partide, o decizie urmand a fi luata la finalul lunii decembrie, odata cu finalizarea platformei electorale a partidului.
Adauga un comentariu