Local

Proxeneti si prostituate condamnati pentru talharie

Publicat: 30 mart. 2003
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:39360;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

•Proxenetii au jefuit doi clienti de bani si bunuri, in complicitate cu doua prostituate •Agresorii au santajat si terorizat familia unui iesean, pentru a putea obtine suma de 3 milioane lei •Prostituatele au primit pedepse cu suspendare

O banda formata din trei de proxeneti si doua prostituate, care isi jefuiau clientii de bani si bunuri, a fost condamnata recent la pedepse cu inchisoarea. Capul bandei, Viorel Roman, in varsta de 22 de ani, din localitatea Raducaneni, a primit 9 ani de puscarie. Colaboratorii sai, Gioni Hutanu, de 30 de ani, si Iulian Gania, de 23 de ani, ambii din satul Podu Iloaiei, au fost condamnati la 7 ani de inchisoare fiecare. Cele doua prostituate, Violeta Roman, din comuna Raducaneni, si Maria Cristina Ciobanu, din Comarna, au primit fiecare cate 6 luni de inchisoare, cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei. In perioada octombrie – noiembrie 2002, cele doua femei au intretinut relatii sexuale contra cost cu aproape 30 de barbati, banii castigati fiind folositi pentru achitarea unor datorii personale si procurarea de hrana si imbracaminte. Tariful perceput de fete pentru o partida de sex era cuprins intre 200.000 si 300.000 lei.

Paznicul de spital

Intreaga afacere a fost posibila doar datorita indicatiilor exprese ale lui Iulian Gania, paznic la Spitalul de Urgente. Dupa ce i-a determinat pe cei doi barbati sa-si dea femeile la produs, Gania a solicitat ulterior si un comision din practicarea prostitutiei. Fetele isi racolau clientii prin intermediul anunturilor de mica publicitate din presa locala, prezentandu-se la telefon drept Roxana si Florentina. La sfarsitul lunii noiembrie 2002, in intelegere cu prietenii lor, prostituatele si-au jefuit proprii clienti de banii pe care acestia ii aveau asupra lor. Iesenii Mihaita M. si Dumitru L. au apelat la serviciile oferite de cele doua tinere, insa au simtit pe propria lor piele ce inseamna astfel de relatii periculoase. Dupa ce s-au distrat cu fetele platind comisioane grase, cei doi barbati au fost ulterior terorizati si santajati de proxeneti, care le-au solicitat sume importante de bani. Proxenetii l-au amenintat pe un client ca-i vor sechestra sotia si copilul daca nu achita suma de 3 milioane lei, reprezentand distractia cu cele doua prostituate. La un moment dat, cei doi ieseni nu au mai rezistat santajului si au anuntat Politia. Viorel Roman a suferit in trecut o condamnare de un an de puscarie pentru furt calificat. In timpul procesului, Iulian Gania nu a recunoscut faptul ca a contribuit la jefuirea si santajarea celor doi clienti. Proxenetii au fost arestati pe data de 21 noiembrie 2002, iar cele doua femei au fost judecate in libertate pentru practicarea prostitutiei.
Nicu SAMSON
Adauga un comentariu