National

Protocol de colaborare politica si parlamentara intre PNL si partidul lui Geoana

Publicat: 30 apr. 2015
1
Vasile Blaga, copresedintele PNL, si Mircea Geoana, presedintele Partidului Socialist Romanesc, au incheiat, joi, un protocol de colaborare politica si parlamentara care isi propune formarea unei majoritati parlamentare in perspectiva adoptarii unei motiuni de cenzura impotriva Guvernului Ponta, informeaza Mediafax. Potrivit protocolului, PNL si PSRO isi propun sustinerea investirii unui nou guvern si formarea unui Consiliu Consultativ cu reprezentanti din ambele forte politice cu scopul de a dezbate problemele politice de pe agenda si de a conveni pozitii comune ale celor doua partide.
In protocol se precizeaza ca se va institui un mecanism de cooperare parlamentara pentru stabilirea nor pozitii comune privind sistemul electoral, finantarea partidelor, modificarea Constitutiei, reorganizarea administrativ-teritoriala. Durata protocolului se intinde pe perioada actualei legislaturi parlamentare, cu posibilitatea de prelungire pentru legislatura 2016-2020.
La semnarea protocolului au participat, din partea PNL, Vasile Blaga, Ludovic Orban, Teodor Atanasiu, iar, din partea PSRO, Mircea Geoana si alti membri ai conducerii acestui partid. Nu au fost prezenti insa Alina Gorghiu si Catalin Predoiu. Blaga a precizat ca Predoiu este la tipografie pentru ultimele corecturi ale programului de guvernare, iar Orban a spus ca Alina Gorghiu este bine reprezentata.Adauga un comentariu