Actualitate

Protestul medicilor de familie din Iasi nu se incheie prea curand! Acestia vor o schimbare – FOTO

Publicat: 24 mart. 2016

Medicii de familie din Iasi au iesit in strada pentru a-si striga nemultumirile ce ii apasa in ultima perioada. Ieri, 24 martie, mai multi medici de familie s-au strans in fata Casei de Asigurari de Sanatate (CAS) Iasi pentru a protesta si a cere sa li se faca dreptate. Principalele motive ale protestului medicilor, conform petitiei intocmite, sunt finantarea deficitara a sistemului medical românesc si implicit a asistentei medicale primare (medicina de familie), ingradirea unei accesibilitati optimale a pacientilor la serviciile medicale din cauza deficientelor multiple ale sistemului informatic al CNAS, mai ales de la intrarea în functiune a sistemului cardului de sanatate, suprasarcini administrative si restrictionari economice în activitatea medicala a medicului de familie, a carui profesie a încetat sa mai fie considerata si respectata drept profesie liberala. Daca nu vor gasi nicio rezolvare sau nu vor primi niciun raspuns la cerintele pe care le au, medicii din Iasi anunta ca nu vor inceta protestele.

Citeste si: Unii dintre acesti medici au averi de invidiat, dar au iesit la protest! Iata ce vor acestia – FOTO

„Vrem sa atragem atentia asupra unor aspecte care au facut sa avem o imagine ca medici de familie perceputa de pacienti mai deteriorata. Suntem sufocati de o birocratie si un sistem informatic care nu merge. Acest lucru a dus in timp si la deteriorarea legaturii cu pacienti, in acest moment nu intrebam ce il doare, ci daca are cardul. In acest moment, cerem o stopare a Contractului Cadru 2016-2017 care deja a trecut de Parlament si renegocierea lui. Contractul este pana la 31 martie, dupa care continuam, actiunile de protest abia au inceput”, a precizat dr. Anca Deleanu, presedintele Societatii de Medicina de Familie din Iasi.
Comentarii
 • Ce proteste mai vreti spagarilor…aveti buget lunar de cate 10.000 – 15.000 lei lunar din care platiti o asistenta cu salariul minim si o femeie de serviciu, iar restul bagati la buzunar. Cand ai nevoie de un tratament sau de o consultatie, trimitere la medicul specialist. Ce ar fi sa mergeti la spitale sa faceti garzi si medicina adevarata si nu doar vaccinari si frecat menta prin cabinet fara nici o respectare a programului. Daca nu v as cunoaste modul de lucru si banii pe care ii faceti degeaba chiar v as crede

 • Am fost asistenta si cunosc o doctorita de langa Targu Frumos. O stiti, aia repetenta de la Strunga care a terminat facultatea in 8 ani. Degeaba se plang acesti medici, nu isi justifica veniturile, peste 10.000 lei net pe luna le raman si asta dupa ce platesc mizerabil o asistenta si intretinerea cabinetului, care ridica costuri modeste. Incaseaza bani in fals de la CAS pe vizite false la domiciliu si servicii acordate cronicilor. Nu isi justifica nici activitatea, pentru ca in peste 97% din cazuri nu fac decat sa dea trimiteri la adevaratii medici, cei specialisti. Repetentii din facultati si cei mai slabi studenti au ajuns medici de familie. Ceilalti…..in vedem in spitale.

  • Ioana esti destul de tampita ca sa nu spun proasta,nu generaliza aceste acuzatii,medicii astia mai batrani care sunt foarte multi poate ai ceva dreptate,dar medicii tineri isi fac treaba si raman cu mai putin de 4000 mii lei.Dar nu se compara medicina de familie mai ales in mediul rural si alte specialitati care merg la cabinet si din 6-7 ore stau doar maxim 3.Asa ca mai cerceteaza acest subiect pt ca li se impune foarte multe treburi de facut la medicii de familie datorita prostiei din sistem.

 • Intr-o comuna din Iasi de 3000 de locuitori, „doamna doctor” avea 5000 de pacienti pe listele ei.
  Ca sa mananca si ea o buca da paine.
  Ca tot e de la buget..
  Ca daca mori e din vina ta. Boala ta e altfel..

Adauga un comentariu