Eveniment-Social

Protestele angajatilor din sanatate continua

Publicat: 25 sept. 2016
1

Maine, angajatii din sistemul sanitar vor protesta la Ministerul Finantelor, dupa ce saptamana trecuta au pichetat Ministerul Muncii. Pe data de 4 octombrie, salariatii din sanatate vor picheta Ministerul Sanatatii, iar pe 11 octombrie se vor deplasa in fata sediului Parlamentului Romaniei. Pe data de 19 octmbrie va fi greva de avertisment in toate spitalele publice, timp de doua ore.

Daca revendicarile angajatilor din sistemul sanitar nu vor fi rezolvate, pe 31 octombrie este programata greva generala si personalul medical va asigura asistenta medicala doar pentru cazurile care reprezinta o urgenta. Reprezentantii Federatiei Sanitas a luat aceasta decizie, deoarece revendicarile, unele nerezolvate de ani de zile, nu au fost solutionate.

Sindicalistii din sanatate solicita exceptarea de la ordonanta privind salariile bugetarilor a personalului tehnic administrativ, functionarii din directiile de sanatate publica, medicina scolara si crese, adoptarea unui nou regulament de sporuri pentru sistemul sanitar si de asistenta sociala; respectarea normativelor de personal din sistemul sanitar si adoptarea unui normativ specific pentru asistenta sociala; deblocarea si finantarea posturilor de specialitate din sistemul sanitar si de asistenta sociala; reglementarea cadrului legislativ pentru echivalarea studiilor asistentilor medicali; reglementarea unei forme unice de pregatire pentru asistentii medicali; alocarea unui procent de 6% din PIB pentru sanatate.
Adauga un comentariu