International

Proteste VIOLENTE la Kiev

Publicat: 14 oct. 2014
1
Kievul a fost din nou scena unor violente. In fata Radei Supreme, sute de oameni s-au confruntat cu fortele de ordine, au aruncat petarde si cocktailuri Molotov. Violentele au izbucnit dupa ce multimea a incercat sa patrunda cu forta in sediul Parlamentului ucrainean. Mai multi oameni au fost raniti.
In centrul capitalei ucrainene s-au adunat aproximativ 2 500 de oameni. Ei erau nemultumiti ca pe ordinea de zi a Radei Supreme nu a fost inclus proiectul de lege care ar acorda nationalistilor ucraineni statut de veterani, pentru ca au luptat impotriva trupelor sovietice in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial.

Citeste si: Ucraina confirma retragerea trupelor ruse de la frontiera

Sute de oameni inarmati cu bate au incercat sa treaca de cordonul politistilor si sa dea navala in sediul Radei Supreme. Ei au fost insa impiedicati de fortele de ordine, mobilizate in numar mare.
In urma confruntarilor, presedintele parlamentului ucrainean, Aleksandr Turcinov, a suspendat sedinta.
Luni, peste 300 de militari ai Garzii Nationale ucrainene i-au cerut presedintelui Porosenko demobilizarea armatei. O actiune similara a avut loc si la Harkov.
Autoritatile ucrainene le-au cerut manifestantilor sa se intoarca in unitatile lor si au promis ca vor initia discutii la acest subiect dupa vizita presedintelui Petro Porosenko la Milano, preconizata pentru data de 16 octombrie.Adauga un comentariu