Actualitate

Proteste USLIP in fata Prefecturii Iasi-VIDEO

Publicat: 22 oct. 2013
1

Astazi, in cadrul unei conferinte de presa, Uniunea Sindicatelor Libere din Invatamantul Preuniversitar (USLIP)– filiala Iasi, prin presedintele Laviuniu Lacusta a anuntat ca joi, 24 octombrie, in intervalul orar 12:00 – 12:30, in fata Prefecturii Iasi se va derula o pichetare de catre 50 de persoane. Aceasta, sub sloganul „Salvati educatia” intentioneaza sa atraga atentia asupra subfinantarii sistemului de invatamant preuniversitar din Romania, dar si asupra problemelor grave ce tin de decontarea transportului pentru profesori si a lipsei de personal auxiliar

„Deja avem aprobare din partea Primariei pentru aceast actiune. Ea face parte din primele manifestari pe care le vom derula in aceasta toamna pentru atentionarea guvernului in legatura cu slaba finantare a invatamantului romanesc. De asemenea, noi gandim acest lucru si punctul, avand in vedere ca primariile din municipii si localitatile rurale sunt aproape in faliment si a nu posibilitatea realizarii decontarii transportului cadrelor didactice. Mai mult, in randul personalului didactic auxiliar sunt probleme extraordinar de grave, atat timp cat la un salariu de 400-500 de lei, un angajat este nevoit sa faca o munca peste norma sa”, a declarat presedintele USLIP, Laviniu Lacusta.
Comentarii
  • Este strigator la cer ce se intampla cu invatamantul preuniversitar !! Liderii de sindicat de ce se misca asa „greu” ? Suma adunata din cotizatii , cred ca este destul de motivanta , pt . ca acesti lideri sa mobilizeze pe profesori . Ma intreb daca nu sunt si acesti lideri santajabili . In fruntea sindicatului trebuie sa fie oameni foarte cinstiti, imaculati . Daca nu sunt ar trebui sa demisioneze . Ce , importante sunt naveta si personalul nedidactic ? Salarizarea , in general in acest domeniu este umilitoare . Ce fel de salarizare este aceasta , pt. profesori (800-1700)roni ? Liderii de ce nu iau legatura cu ambasadele principalelor tari europene , cu PE, cu fondul monetar , daca si Ponta , la fel ca Basescu dispretuieste si nedreptateste cadrele didactice . Daca in tara nu avem intelegere , de ce nu apelam la sprijin extern , deoarece suntem o colonie condusa si dirijata din exterior .

  • Citind acest articol m-am ingrozit. Doamne, cate greseli de exprimare, cuvinte mancate dezacorduri. Vai de mine, in ce tara traim!!!!!Ori liderul a vorbit asa ori ziaristul nu stie limba romana. Ce rusine!!!! Un asemenea articol de doi bani specific BZI. Unde naiba ati fost scolarizati??? Profesorilor vostri le este rusine cu voi. Voi, lider si ziarist, umiliti invatatorii si profesorii pe care i-ati avut prin incultura pe care o afisati zi de zi in acest ziar de mahala.
    RUSINE!!! RUSINE SA VA FIE!!!

  • Adaug ceva foarte important :vreau sa stiu cat trebuie sa castige un salariat care merge zi de zi la serviciu , si cealalta categorie fara studii , fara cariera , care sta acasa si primeste de la societate mult , fara nici un efort ? Este , bineinteles o greseala , adica au fost adusi salariatii in situatia de a fi umiliti de saracie , cu toate ca au o inalta pregatire , si merg la serviciu zi de zi .

  • UMILINTA ROMANILOR DE MIZERABILII USL-ISTI COMUNISTI, SARACIA, MIZERIA, HOTIA, INDIFERENTA FATA DE NIVELUL DE TRAI AL ROMANILOR NE SCOATE IN STRADA PE TOT MAI MULTI SI VOM AJUNGE SA LE DAM FOC SA ARDA DIN RADACINI MAFIA USL-ISTA SI TOTI ACOLITII, DACA NU SE MAI POATE NU SE MAI POATE SINGURA SOLUTIE, O NOUA REVOLUTIE.

Adauga un comentariu