National

Proteste si la Cluj: Boc si sotia sa au scandat „Jos Ponta, jos, ca esti un mincinos”

Publicat: 15 dec. 2013
1

Peste 200 de persoane au protestat, duminica seara, la Cluj-Napoca, fata de proiectul minier de la Rosia Montana si fata de exploatarea gazelor de sist si au participat la un mars prin centrul orasului, fara a bloca traficul rutier.

Participantii la protest, printre care s-a numarat si Oana Boc, sotia primarului Emil Boc, s-au adunat, duminica seara, pe bulevardul Eroilor din Cluj-Napoca, in fata Monumentului Memorandistilor, avand parcarte cu mesaje precum „Parlamentul Romaniei a ajuns casa hotiei”, „Dictatura la Pungesti, Romania unde esti?”, „Ponta si ai lui, mincinosii neamului”, „Gazele de sist otravesc apa, aerul solul”.

Ei au scandat „Uniti salvam Rosia Montana”, „Ploua, ninge, uniti vom invinge”, „Hotii”, „Solidaritate”, „Clasa politica e sub orice critica”, „Jos Ponta, jos, ca esti un mincinos”.

Protestatarii au pornit, dupa o ora, intr-un mars pe strazile din centrul orasului, pe bulevardul Eroilor, trecand pe la Prefectura Cluj si prin Piata Unirii, si au incheiat protestul in Piata Lucian Blaga, in fata Casei de Cultura a Studentilor.

La final, ei au scandat mesaje de solidaritate cu protestatarii din Capitala: „Bucuresti nu uita, Clujul e de partea ta”, si impotriva Jandarmeriei – „Rusine, rusine, jandarmi bucuresteni” si „Jandarmeria apara
hotia”.

Cornel Valcu, unul dintre manifestanti, a declarat ca incepand de luni vor avea loc proteste zilnice, de la ora 12.00, in fata Prefecturii Cluj.

Protestul s-a incheiat dupa doua ore, nefiind inregistrate incidente si nici blocaje ale traficului rutier.
Adauga un comentariu