Eveniment-Social

Proteste interminabile in Penitenciar. Detinutii cer capul directorului Vulpe

Publicat: 18 iul. 2016
1

Situatie incredibila in interiorul Penitenciarului de Maxima Siguranta Iasi. Si ieri, detinutii au continuat protestele incepute de saptamana trecuta la adresa sefilor puscariei. Ieri, 38 de detinuti au continuat sa faca greva foamei, in timp ce alti trei detinuti au protestat in continuare pe acoperisul cladirii principale a inchisorii. Oamenii spun ca nu vor renunta la protest pana nu li se indeplinesc solicitarile.

„In mod normal, ar trebui sa vina cineva de la centru sa vorbeasca cu ei si sa-i linisteasca. Ei nu vor sa coboare, pentru ca, in caz contrar, vor fi batuti de mascatii directorului, pana nu mai stiu nimic de ei. Mai rau, se tem ca vor fi transferati in alte puscarii, unde li se va pierde urma, iar familiile lor nu vor mai avea nicio veste de la ei”, a aratat unul din detinutii de la Penitenciarul de Maxima Siguranta Iasi.

Cei incarcerati au facut si o lista de revendicari, printre care se regaseste demisia directorului Marius Vulpe, cablu tv si curent nonstop, ca plasa din geamuri sa fie data jos si sa ramana doar gratiile, cer dreptul la pachet cu alimente gatite si bauturi racoritoare prin sector vizita, asistenta medicala fara plata, frigider pe sectie sau in camera pentru a pastra hrana pentru evitarea degradarii si multe altele. Detinutii au aratat clar ca nu vor ceda pana cand Vulpe nu va fi trecut pe linie moarta.
Adauga un comentariu