Info Turism

Proteste in Brazilia. Turistii sunt sfatuiti sa ocoleasca tara

Publicat: 19 iun. 2013
9

In Brazilia au loc in prezent cele mai ample proteste din ultimii 20 de ani.

Peste 200.000 de demonstranti marsaluiesc pe strazile celor mai mari orase ale tarii, condusi de frustrarile legate de serviciile publice de proasta calitate, brutalitatea politiei, instalibilitate economica si coruptia guvernului.

Zbuciumul se simte de mai multe luni, insa a izbucnit in contextul in care Brazilia va gazdui Cupa Mondiala si Olimpiada, ce presupun costuri enorme. In plus, in Brazilia va veni luna viitoare si Papa Francisc, in prima sa vizita in strainatate, prilej cu care se estimeaza ca vor intra in tara si 2 milioane de turisti.

Protestatarii spun ca vor boicota evenimentele, rugand turistii sa se gandeasca de doua ori daca ar fi cazul sa le viziteze tara.

Retele sociale sunt impanzite de fotografii infatisand politia care loveste in protestatarii neinarmati, pentru a dispersa multimea, relateaza Business Insider. Sunt folosite atat bastone, cat si spray lacromogen.

Oamenii imputa autoritatilor ca folosesc sume exorbitante pentru stadioane si evenimente oficiale, in timp ce catre educatie si sanatate nu mai ajunge mai nimic.
Adauga un comentariu