Local

Proteste dure la Iasi ale profesorilor. Liderii USLIP s-au intalnit cu viceprim-ministrul Vasile Dincu – GALERIE FOTO, VIDEO

Publicat: 25 apr. 2016
1

@ Ieri, 25 aprilie 2016, timp de cateva ore, zeci de profesori ieseni, membri ai Uniunii Sindicatelor Libere din Invatamantul Preuniversitar Iasi, au protestat in fata corpului A al Universitatii Alexandru Ioan Cuza

Totul in contextul in care premierul Romaniei, Dacian Ciolos si cativa membri ai Executivului au avut o intalnire cu parlamentarii din zona Moldovei in Aula Gheorghe Asachi de la Politehnica ieseana. In final, liderii sindicatului au avut o scurta intrevedere cu viceprim-ministrul Vasile Dincu, prezentandu-i toate revendicarile.

„Pichetarea noastra de astazi (ieri – n.r.) a fost un succes! Ne-am intalnit cu viceprim-ministrul Vasile Dincu, caruia i-am expus nemultumirile si revendicarile noastre. Acesta a luat la cunostinta totul si ne-a promis ca le va analiza. Asteptam sa vedem ce raspuns ne va oferi Executivul in legatura cu problemele noastre”, a declarat prof. Laviniu Lacusta, presedintele Uniunii Sindicatelor Libere din Invatamantul Preuniversitar (USLIP) Iasi. De reliefat ca, nemultumirile cadrelor didactice vizeaza: neacordarea a sase la suta din Produsul Intern Brut (PIB) pentru Educatie, conform Legii Educatiei Nationale (LEN), neaprobarea, de catre Guvernul Romaniei, a proiectului legii-cadru privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, elaborat pe baza Memorandumului aprobat de prim-ministrul Dacian Ciolos, in data de 12 ianuarie 2016. Proiectul propus de Ministerul Muncii, in urma discutiilor dintre grupul interministerial si reprezentantii institutiilor bugetare, urma sa elimine actualele inechitati si dezechilibre din salarizarea personalului din sectorul public. Cu toate acestea, Guvernul Ciolos nu l-a inaintat Parlamentului spre adoptare! Actualul sistem de salarizare, mai ales pentru personalul din invatamant, este complet nemotivant, nu incurajeaza performanta profesionala si nu atrage, catre acest sector vital, tinerii cu vocatie pentru meseria de dascal. Modul incorect de stabilire a costului standard per anteprescolar, prescolar si elev, atat timp cat se pleaca de la un „dat” al Ministerului Finantelor Publice si nu de la nevoile reale de finantare ale unitatilor de invatamant. Mai departe, in judetul Iasi, finantarea per elev nu este suficienta pentru a asigura degrevarea cu doua ore a cadrelor didactice cu 25 de ani vechime si gradul didactic I sau asigurarea finantarii pentru plata profesorilor de Educatie fizica care ar trebui sa presteze ore si in invatamantul primar, in conformitate cu LEN.

Click AICI si AICI pentru a vedea imagini.
Comentarii
    • Sa va fie Rușine!!!!! Ce vina au copii sa tot amenintati cu blocarea anului școlar ca vreți tot timpul lefuri mai mari spre sfârșitul anului! Nu vedeți ce elevi produceți!? Uitativ-a la rezultate!!!!! Veniți la școala sa va odihniți după meditațiile de acasa!!!!! In scoli domnește un haos total din cauza voastră in primul rând!, Sunteti total Dezinteresați de școala si de elevi!!!!!!Unul nu faceți greva ca școlile (duela tara mai ales ) sa arate civilizat!!!!! Tot ce va interesează sunt lefurile!!!! Nu v-a facut nimeni profesori cu forța!

Adauga un comentariu