Sport

Proteste de amploare ale suporterilor echipei Rapid Bucuresti in semn de nemultumire pentru intrarea in insolventa

Publicat: 11 iul. 2016
1
Proteste de amploare ale fanilor echipei Rapid Bucuresti.  Aproximativ 400 de suporteri au protestat, seara trecuta, in fata Stadionului Giulesti-Valentin Stanescu, impotriva actionarului majoritar al clubului de fotbal Rapid Bucuresti, Valerii Moraru, pe care l-au acuzat ca ar fi provocat falimentul echipei. Protestele ar putea continua si astazi in fata Curtii de Apel Bucuresti, unde se judeca un ultim termen privind suspendarea executarii silite a clubului.
Fanii si-au dat intalnire in fata arenei folosind site-urile de socializare. „Iesim pentru Rapid in al 12-lea ceas! Vino in fata stadionului Giulesti duminica, la ora 20,00, arata ca nu esti indiferent! Toata forta Rapidului sta in mine, in tine… in noi! Hai daca te doare, cand spui: Rapid nu moare!”, au scris fanii pe Facebook.  Suporterii au inceput sa se stranga in fata stadionului in jurul orei 19.30. Asteptati de jandarmi, ei au protestat pasnic, scandand impotriva actionarului majoritar Valerii Moraru, considerat vinovat de faptul ca gruparea a intrat in lichidare in urma unei hotarari de intrare in faliment a Tribunalului Bucuresti. „Rapid nu moare” a fost scandarea preferata a fanilor, care insa nu au uitat de cluburile rivale din Capitala carora le-au adresat cuvinte jignitoare. 
Situatia clubului Rapid a devenit una extrem de dificila dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a respins, joi, cererea de suspendare a hotararii de faliment, iar lichidatorul judiciar Aurel Brihac a inceput deja demersurile pentru dizolvarea societatii SC Rapid SA. In aceste conditii, clubul Rapid nu va fi inscris in editia 2016-2017 a Ligii I. Termenul pentru inscriere este 12 iulie, data fixata de Liga Profesionista de Fotbal pentru tragerea la sorti a programului urmatorului sezon. Cel mai probabil, formatia Rapid se va inscrie in Liga a V-a, ultimul esalon fotbalistic zonal.  La 14 iunie, Tribunalul Bucuresti a dispus intrarea in faliment a SC Rapid SA, societatea care administreaza clubul de fotbal cu acelasi nume, in urma unei solicitari venite din partea ANAF. Instanta a ridicat la acea data dreptul de administrare al FC Rapid SA si a dispus dizolvarea societatii debitoare. Adauga un comentariu